Forrás: NOL

Tovább gyűrűzik a Harry-botrány

R Hahn Veronika, 2005. január 15. 00:00

Pénteken változatlan szenvedéllyel folytatódott a vita Harry herceg viselkedéséről, aki egy héttel ezelőtt egy jelmezbálon náci uniformisban jelent meg.

Az ügy világszerte felháborodást keltett, a tiltakozók népes táborába tartozik a zsidó szervezeteken kívül az izraeli külügyminiszter, Silvan Shalom és Javier Solana, az EU külpolitikai főmegbízottja is. A britek egyre inkább Károly és Vilmos herceget hibáztatják. A trónörökös pénteken a múlt heti hurrikán sújtotta Carlisle-ban járt, de a botrány ellenére sem szakította félbe skóciai vakációját kedvesével, Camilla Parker Bowles-szal.

A brit sajtóban megszólaltatott források szerint Károly nem törődik gyenge tanulmányi eredményeket produkált, rossz útra tért, kezelhetetlen fiával. Érthetetlen, miért nem avatkozott be a húszéves Harry sértő jelmezválasztásába Vilmos, aki elkísérte a kölcsönzőbe, és a bálon is részt vett. Harry nem kér nyilvánosan bocsánatot. Az ifjú herceg nem csatlakozik az Auschwitz felszabadításának 60. évfordulójára utazó brit delegációhoz, de magánemberként ellátogathat az egykori haláltáborba. A védelmi minisztérium szerint az eset nem érinti Harry felvételét az elit Sandhurst katonai akadémiára.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.