Forrás: NOL

Pokolgépes támadás egy zsidó telep őrsége ellen

Hamasz-aktivistákat lőttek le izraeli katonák

Népszabadság Online, 2005. január 12. 10:00

Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet közölte, hogy tagjai támadást hajtottak végre szerdán a gázai övezeti Morag zsidó telep ellen: két harcosa behatolt a telepre, s annak bejáratánál pokolgépet robbantott egy izraeli katonai jármű alatt. A szervezet szóvivője szerint két izraeli katona életét vesztette, s a két  támadó közül is egyikük meghalt, a másik sorsáról nem tudnak.

A támadás áldozatairól egyelőre eltérő hírek érkeztek. Egy arab hírtévé szerint egy izraeli katona halt meg és egy megsérült, az izraeli hadsereg szerint viszont egy izraeli civil vesztette életét  és három katona sérült meg az akcióban.

Ez volt az első bejelentett támadás az izraeli fegyveres erők ellen a vasárnapi palesztin elnökválasztás óta, amelyen a mérsékelt Mahmud Abbasz győzött.

Hamasz-fegyvereseket lőttek le izraeli katonák

Lelőtték a Hamász radikális palesztin szervezet két tagját izraeli katonák, akik a letartóztatásukért hatoltak be  szerda hajnalban egy faluba Ramallah környékén.

A hadsereg szóvivője közölte, hogy Karavat Beni Zeit településen a katonák körülvették az épületet, ahol két palesztin aktivista meghúzódott, kiparancsolták a lakókat, és utána bementek átkutatni a házat. A két keresett palesztin tüzet nyitott rájuk, mire lelőtték őket. Kilétükről és hogy miért akarták elfogni őket, a szóvivő nem adott tájékoztatást.

Egy másik akcióban elfogtak négy másik palesztint Gáza városa közelében. Az akciót egy harci helikopter is támogatta a rakétáival. Egy körözött Hamasz-aktivistát három másik gyanús személlyel együtt letartóztatták. Előzőleg a körzetből palesztinok aknavetős támadást intéztek közeli zsidó telepek ellen. (MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.