Forrás: NOL

Hamasz-támadás Gázában

Népszabadság Online, 2005. január 11. 10:30

Palesztin szélsőségesek kedden ismét rakétával és gránáttal lőtték a Gázai övezetben lévő zsidó telepeket, alig néhány órával azután, hogy Mahmud Abbasz megválasztott palesztin elnök kijelentette: a béke jeléül kezet nyújt Izraelnek.

A terroristák öt aknagránátot lőttek ki hajnalban egy zsidó településre, éppen akkor, amikor az izraeliek zsúfolt imaházukban reggeli ájtatosságukat végezték. Sérülés nem történt, a zsinagóga ablakai azonban betörtek – közölte hírügynökségekkel egy izraeli telepes.

Hasonlóképpen házi készítésű rakéta csapódott be Szderót izraeli városban. Itt sem történt sérülés. Kár keletkezett több épületben és gépkocsiban.

Hírügynökségi  kommentárok szerint a zsidó települések elleni rakéta- és  aknagránát-támadások felújításával a szélsőségesek kihívást intéztek Mahmud Abbasz és békepolitikája ellen.

A Hamasz terrorszervezet bejelentette, hogy emberei voltak a támadók. Egy internetes oldalon közölt nyilatkozatában a szervezet  katonai szárnya, az Ezzeddin el-Kasszám Brigádok bejelentette: „Addig folytatjuk a cionista települések tüzérségi bombázását, ameddig a megszállók végleg ki nem takarodnak”. (MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.