Forrás: Hírtv

Abbász lett Arafat utódja

Dátum: 2005. Jan. 10., Monday, 15:06

Rovat Külföld

Az előzetes eredmények szerint Mahmúd Abbász megnyerte a palesztin elnökválasztást. A Fatah jelöltje a mintegy 70 százalékos részvétellel tartott megmérettetésen 66 százalékot szerzett. A hivatalos végeredményt várhatóan ma teszik közzé Rámalláhban, de a második helyen végzett Musztafa Barguti már elismerte vereségét.

Mahmúd Abbász lett a tavaly elhúnyt Jasszer Arafat utóda. A palesztin hatóság új vezetője megköszönte a palesztinoknak, hogy rá szavaztak, és ígéretet tett, hogy véget vet a palesztin nép szenvedésének. Mahmúd Abbászra a győzelmet követően a palesztin fegyveresek megfékezése és a tárgyalások felújítása vár.

Mahmúd Abbász, palesztin elnök: ‘Olyan nehéz kérdésekere kell megtalálnunk a választ, hogy miként lehet létrehozni a biztonságos palesztin államot, hogyan lehet megoldani a palesztin foglyok és a menekültek ügyét és mi módon válhat Jeruzsálem a palesztin állam fővárosává.’

A palesztin hatóság új vezetője várhatóan hamarosan találkozik Ariel Saron izraeli miniszterelnökkel. Izraeli források szerint a zsidó állam a több mint hétezer bebörtönzött palesztin szabadon bocsátását ajánlja fel az izraeli városok elleni palesztin rakétatámadások leállításáért cserében.

Kapcsolódó:Abbasz ígérete – 2005. január 10., hétfő Abbasz lehet Arafat utóda – Exit poll eredmények – 2005. január 10., hétfő Megkezdődött az elnökválasztás a palesztin területeken – 2005. január 09., vasárnap Holnap választják Arafat udódját – 2005. január 08., szombat Washington bírálta Mahmúd Abbászt – 2005. január 06., csütörtök

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=37395

Comments are closed.