Forrás: NOL

Rakétatámadás izraeli katonákra

Népszabadság Online, 2005. január 5. 13:20

Hét izraeli katona megsebesült, egyikük súlyosan szerdán, amikor két, a Gázai övezetből kilőtt palesztin rakéta hullott egy izraeli területen lévő katonai támaszpontra – közölték izraeli katonai források.

A bázis a Gázai övezet határán fekvő egyik kibuc közelében áll. A támadásról közelebbi részleteket nem közöltek, ugyanakkor az izraeli állami rádió orvosi forrásokra hivatkozva 12 sebesültről számolt be, akik közül kettőnek súlyos az állapota.

Korábban két Kasszám típusú rakéta hullott Dél-Izrael területére, de annak az akciónak nem voltak sebesültjei és károkat sem okozott. Ezt a 10 kilométer hatótávolságú, öt kilogrammos robbanófejet hordozó rakétát a Hamász palesztin radikális mozgalom fegyveres szárnya, az Eddezín al-Kasszám Brigádok gyártják.

Ugyancsak szerdára virradóra két aknagránátot is kilőttek a Gázai övezet északi részén fekvő Niszanit zsidó település irányába, de ennek a támadásnak sem voltak áldozatai – tették hozzá az idézett katonai illetékesek.

A támadások annak ellenére folytatódnak, hogy Mahmúd Abbász, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ), a január 9-i palesztin elnökválasztások nagy esélyese is felszólította a szélsőséges erőket, hogy vessenek véget akcióiknak és tűzszünettel segítsék elő az izraeli-palesztin tárgyalások újrakezdését.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.