Forrás: NOL

„Nem tárgyalunk terrorszervezettel”

Washington cáfolja a Hamasz-kapcsolatot

Népszabadság Online, 2004. december 15. 11:00

Az amerikai külügyminisztérium kedd este cáfolta, hogy bármilyen kapcsolata lenne a Hamasz radikális palesztin szervezettel.

Haled Masaal, a Hamász politikai vezetője ugyanis kedden a BBC-nek adott interjújában azt állította, hogy mind az Európai Unió, mind az Egyesült Államok kapcsolatra lépett szervezetével.

Tették ezt annak ellenére, hogy Brüsszel és Washington egyaránt terrorszervezetnek tekinti a Hamaszt, mert Masaal szerint tudják: a „Hamasszal való párbeszéd nélkül nincs egyetértés vagy stabilitás Palesztinában”.

„Nem tárgyalunk terrorszervezettel. Nincs tudomásunk semmi olyasmiről, ami alátámasztana egy ilyen állítást” – jelentette ki Richard Boucher amerikai külügyi szóvivő.

A Hamasz továbbra is fegyveres harcot hirdet Izrael ellen, és a január 9-i palesztin elnökválasztás bojkottjára szólít fel.

Az amerikai külügyminisztériumnak a nemzetközi terrorszervezetekről készített listáján a Hamász együtt van  feltüntetve a szintén palesztin Iszlám Dzsiháddal és libanoni síita Hezbollahhal. (MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.