Paletta

sofar, 2004. december 13. 23:00  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Paletta

Vidéki programok

Munkatársunktól, 2004. december 14. 00:00

Balassagyarmaton, a Madách Imre Városi Könyvtárban kedden Régi gyarmati füstfaragók – Arcok, történetek a balassagyarmati kéményseprés múltjából címmel tartanak előadást.

Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban péntek este 6-tól a Körös Irodalmi Társaság megalakulásának ötödik évfordulója alkalmából ünnepi szépirodalmi felolvasóestre várják az érdeklődőket.

Debrecenben, a Lovardában holnap délután 3-tól és este 6 órától a Zene Theátrum Stúdió a Hair című musicalt adja elő.

Dunaföldváron a művelődési házban a Kossuth Népfőiskola szerda délutáni találkozóján Messiásvárás a keresztény és zsidó kultúrkörben címmel Gesztesi András kanonok tart előadást.

Győrben, a téli fesztivál keretében, a Richter János Teremben csütörtökön 19 órától afrikai és pakisztáni kulturális estet tartanak, ahol az Afro Keguys együttes nyugat-afrikai tradicionális zenét játszik és táncbemutatót tart, valamint fellép a The Strangers pakisztáni együttes.

Kaposváron pénteken A Teremtés hat napja címmel nyílik Harangozó Ferenc grafikusművész kiállítása a Vaszary Képtárban.

Kecskeméten, a Kodály iskolában csütörtök este 7-től a Kodály Intézet és Iskola művésztanárai, valamint a kecskeméti pedagógus énekkar tagjai adnak jótékony célú komolyzenei hangversenyt.

Nyíregyházán, a Kossuth téren pénteken 17 óra 45 perckor az Igrice Néptáncegyüttes Garabonciás karácsony című ünnepi előadását láthatják, 19 órától pedig a római katolikus templomban a Cantemus Gyermekkar, a Cantemus Vegyeskar és a Pro Musica Leánykar ad karácsonyi koncertet.

Pécsett csütörtöktől vasárnapig tart a Nemzetközi Weidinger Imre-fagottverseny. Az este 7-kor kezdődő nyitóhangversenynek a Park mozi ad otthont.

Salgótarjánban a József Attila Művelődési Központ szombaton egész napos programsorozattal várja a családokat. A karácsonyi ajándékok készítése mellett a kicsiket bábszínházi előadás szórakoztatja, a felnőttek pedig részt vehetnek a huszonöt éves Dűvő népzenei együttes jubileumi koncertjén.

Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Központban szerdán este 7-től a Fricsay Ferenc Fúvószenekar ad ingyenes karácsonyi koncertet.

Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön fél 5-kor nyitják meg a Sylvester János születésének 500. évfordulója alkalmából rendezett Biblia-kiállítást, amely január 14-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Veszprémben, a Veszprémi Akadémiai Bizottság székházában tartja meg a Liszt Ferenc Kórustársaság a Musica Antiqua Vesprimiensis című lemezének bemutató koncertjét csütörtök délután fél 6-tól.

Debrecenben, a Villás Galériában ma délután 5-től könyvárverést rendeznek. A kalapács alá kerülő 227 tétel közül a Franklin Kiadó által 1907-ben megjelentetett Árpád és az Árpádok című, több színes képpel illusztrált, bőrkötésű, rézplakettel díszített kiadvány kikiáltási ára a legmagasabb.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.