Forrás: NOL

Elfogták a Hamasz egyik vezetőjét

Népszabadság Online, 2004. december 4. 17:01

Szombaton éjjel izraeli katonák elfogták a Hamász szélsőséges palesztinszervezet katonai szárnyának egyik helyi vezetőjét a ciszjordániaiTúl-Karmban – közölték szemtanúk.

A 26 éves Rami al-Tajahot, aki izraeli források szerint a Hamász katonai szárnyának túl-karmi vezetője, 2002 óta körözik, mivel őt tartják számos, Izrael ellen támadásokat elkövető Hamász-sejt szervezőjének.

Az izraeli katonák, miután körbevették a Tajah rejtekhelyéül szolgáló házat, egy szemtanú szerint parancsba kapták, hogy a terroristát élve kell elfogniuk. A helyszínen vele együtt őrizetbe vették az Iszlám Dzsihád szervezet egy tagját és a Tajah búvóhelyéül szolgáló lakás tulajdonosát is. A zelfogott Hamász-vezető izraeli biztonsági források szerint gyakran változtatta lakhelyét, és nőnek öltözve mozgott a városban.

Haszan Juszef sejk, a Hamász magas beosztású ciszjordániai vezetője pénteken azt mondta, szervezete kész elfogadni, hogy Ciszjordániára és a Gázai övezetre korlátozódó palesztin állam jöjjön létre, s hosszú távú tűzszünetet kössenek Izraellel. Az Izrael megsemmisítésére felesküdött szervezet korábban is tett hasonló ajánlatokat, de ez volt az első Jasszer Arafat palesztin elnök november 11-i halála óta, s mint ilyen, az izraeli-palesztin összecsapások leállítását ígérő fordulat lehetőségét jelzi.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.