Forrás: NOL

Palesztin szélsőségesek szerint Arafatot megmérgezték

Népszabadság Online, 2004. november 12. 19:29

Izrael elleni megtorlást ígértek palesztin szélsőségesek, azt hangoztatva, hogy a zsidó állam mérgezte meg Jasszer Arafat elnököt, egyúttal óva intették az új palesztin vezetést minden kompromisszumtól.

„Vezetőnk és jelképünk meggyilkolására az izraeli területek mélye elleni csapásokkal válaszolunk” – hangoztatta nyilatkozatában egy új nevet felvett fegyveres csoport, a Jasszer Arafat Brigádok, amely a volt elnök vezette Fatah mozgalom részének mondja magát. 

Bár Arafat politikai utódai biztosították a közvéleményt arról, hogy nem történt mérgezés, ennek gyanúja sokfelé visszaköszönt a palesztin területek mecseteiben, és az Arafatot búcsúztató gyűléseken, mintegy tükrözve azt, hogy az új vezetés mennyire nem bírja a tömegek bizalmát, és hogy a palesztinok egy jelentős része elutasítja a puha politizálást Izraellel szemben.

Mintegy háromezer ember vett részt pénteken Jasszer Arafat jelképes gázavárosi temetésén, miután az izraeli hadsereg blokádja miatt a gázaiak nem juthattak el a palesztin vezető ciszjordániai Rámalláhban tartott temetésére. A város központjában álló al-Omari mecsetnél összegyűlt tüntetők imát mondtak az elhunyt lelki békéjéért, miközben egy palesztin lobogóval letakart, üres koporsót álltak körbe, amelyen Arafat fotóját helyezték el.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.