Forrás: Hírtv

Provokál a ‘Beteg Patkányember’

Dátum: 2004. Oct. 31., Sunday, 16:24

Rovat Belföld

Paizs Miklós, a Tilos Rádió munkatársa többek között, Orbán Viktor, Lovas István és Kövér László kínzására és megölésére szólítja fel albumának hallgatóit. A ‘Beteg Patkányember’ művésznéven tevékenykedő előadó egy másik számában antiszemita szöveget skandál. A cd-t bemutató Budapeset Rádió ellen eljárást kér a Fidesz.

Paizs Miklós, a Tilos Rádió műsorvezetője, aki az adó elleni januári tüntetésen ‘Nem az igazság, csak a hús irgalmatlan tömege’ feliratú táblával provokálta a tüntetőket, most egy újabb produkcióval állt elő. A Beteg Patkányember művésznéven nemrég megjelentetett CD-jén több politikus meggyilkolására buzdítja hallgatóit. Többek között Orbán Viktornak, Lovas Istvánnak és Kövér Lászlónak szán halált, melyeket válogatott kínzásokkal kíván végrehajtani.

Paizs Miklós számait a Budapest Rádió egyik októberi adásában is lejátszották. Emellett adásba került egy interjú a magát hungaristának valló Bácsfi Dianával. A Fidesz az ORTT-hez fordul, mert szerintük a rádió közösség elleni izgatásnak adott teret. Szegő Tibor programigazgató a távirati irodának azt mondta, Paizs Miklós alkotása egy művészeti alkotás, melynek megítélését a hallgatókra bízzák. Az előadó is kritikával illeti műveit.

Paizs Miklós: ‘Tényleg valaki el tudja azt hinni, hogy nekem az a szándékom, hogy az emberek az utcára menjenek, és ha ne adj’ Isten összetalálkoznak ezekkel a politikusokkal, közírókkal, akkor ezt kérem tőlük, hogy ott elevenen nyúzzák meg az Orbán Viktort az utcán? Sikerült olyan túlzásokba esnem, hogy ezt nem gondolhatja egy ember komolyan, még akkor sem, ha olyan elmetegnek van beállítva, mint én.’

Az ORTT Fidesz által delegált tagja szerint ennél komolyabb a helyzet.

Az UFO című számban a Patkányember a zsidókat ‘idegenszívűeknek, undorítóaknak és istengyilkosoknak’ tartja. A Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított a dallal kapcsolatban, de miután a Fővárosi Főügyészség szerint a dalszövegben nem valósult meg a közösség elleni izgatás, így megszüntette a vizsgálatot. Paizs szerint a magyar politikai élet mocskos és undorító, amiért a pártok a felelősek. A műsorvezető ígéri: következő albuma a baloldal politikusainak múltjáról és sikkasztásáról, csalássorozatáról fog szólni.

Kapcsolódó:Orbánt megnyúzná, Lovast kibelezné – 2004. október 29., péntek

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=32850

Comments are closed.