Forrás: NOL

Paletta

Munkatársunktól, 2004. október 30. 00:00

Moldvai táncház telt házzal

GYŐRBEN a Gyermekek Házában ma 19 órától a Lippentő Tánccsoport mulatságot rendez. A moldvai táncházba gyermekeket és felnőtteket egyaránt várnak.

BÉKÉSCSABÁN, a megyei könyvtárban miniparasztbútorokból nyílt kiállítás. A Vandháti Úti Általános és Speciális Iskola kézműves szakos diákjainak alkotásai november 30-ig tekinthetők meg.

CSONGRÁDON Krajcsovics Éva Munkácsy-díjas festőművész kiállítása november 5-ig tart nyitva a városi galériában.

DEBRECENBEN, az orvosegyetemi centrum Mini Galériájában ma délben Fábiánné Seres Krisztina keresztszemes hímzéseinek kiállítása, az emeleti galériában pedig holnap délben Máthé András fotóművész képeinek tárlata nyílik meg.

A DEBRECENI ZSIDÓ HITKÖZSÉGBEN ma este 7 órakor kezdődik Ghiora Sharon indianapolisi főkántor önálló estje, közreműködik Csipkai Éva zongoraművész.

ESZTERGOMBAN, a Féja Géza Közösségi Házban ma délután 5 órakor emlékkiállítás nyílik az 1982-ben elhunyt legendás gitáros, Radics Béla tiszteletére. A november 11-ig látható tárlatot a Radics Béla Emléktársaság archívumának anyagaiból állították össze.

FELSŐPETÉNYBEN ÉS RÉTSÁGON Mindszenty József bíboros, hercegprímás 1956-os kiszabadítására emlékeznek vasárnap.

GYÓDON, a művelődési házban ma vándorkiállítás nyílik Ravadics József és felesége fotóiból. A pellérdi művészházaspár képei a baranyai Pellérddel jó kapcsolatokat kiépített szomszédos települések építészeti és természeti értékeit mutatják be.

KECSKEMÉTEN, a Népi Iparművészeti Múzeumban Répás János fafaragó kiállítását láthatják az érdeklődők. A hetényegyházi népművészmester tárlata november 20-ig várja a látogatókat. Ugyanitt tekinthető meg Bagi Béla kecskeméti festőművész kiállítása is.

MÁTÉSZALKÁN, a városi művelődési központban ma 18 órakor Wass Albert irodalmi est kezdődik Lelkemben tiszta ég ragyog címmel. A Mátészalkai Múzsa Alapítvány és a Mátészalkai Művészetbarát Egyesület rendezvényén fellép Bács Ferenc Jászai Mari-díjas színművész, valamint Kovács Éva és Nagy Csongor, a Szatmárnémeti Északi Színház színművésze.

NYÍREGYHÁZA-SÓSTÓN, a Krúdy Vigadóban november 18-ig látható Nagy Károlyné amatőr festő kiállítása.

SIÓFOKON, a Dél-balatoni Kulturális Központban ma este hét órakor Heltai Jenő Bernát (…aki szalma) című zenés bohózatát adja elő a Budaörsi Játékszín.

SOPRONBAN, a Pannónia Med Hotelben vasárnap a Bozsodi Quartett koncertezik. Műsoron Franz Schubert A halál és a lányka című műve.

SZENTESEN, a Koszta József Múzeumban az erdélyi máriaradnai zarándokhelyről látható kiállítás. A Csodáknak csodája című tárlat november 7-ig várja a látogatókat.

SZOMBATHELYEN, a székesegyházban ma 19 órától Verdi Requiemjét adja elő a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar.

VESZPRÉMBEN dr. Nagy László, a Laczkó Dezső Múzeum egykori igazgatója születésének 100. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás, amely a régész, irodalomtörténész, néprajzos és könyvtáros pályáját és gyűjteményét mutatja be. A tárlat januárig látogatható.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.