Forrás: Magyar Rádió

Kérjen lehetetlent!

2004. október 28., csütörtök 9:48

153 olvasás

Toronyórát lánccal, a csillagokat az égről és hasonlókat. Tegyen próbára minket! Fenébe a realitásokkal – kérjen lehetetlent – néha teljesül.

Ránki Júlia, Sándor Erzsi és a hallgatók közös igyekezete

Üzenetrögzítőnk: 328-8068

e-mail: mailto:[email protected]

Műsorainkat fél évre visszamenőleg meghallgathatja a Magyar Rádió Hangtárában – ahol adóra, évre, hónapra, órára lebontva böngészhetnek hallgatóink.

Adás: 2004. november 13. 15.10-16.00

A tartalomból:

Mi lehetetlenebb: a Holdat bámulni a Kinai Nagyfalon ücsörögve, vagy egy repülőgép hangárban a motorok javítását csodálni? Hogyan lett katona a lányból, aki énekelni szeretett és ma francia sanzonokat dúdol, mert idős fejjel Párizsba szeretne utazni?

***

Adás: 2004. október 30., 15.10-16.00

– 1941-ben a csepeli Polgári Iskolában, a 4/b-ben érettségizett „lányok” keresik Dénes Klárát, aki a háború után kivándorolt Izraelbe és azóta nem tudnak róla semmit. A történet persze nem ennyi – ez csak a lehetetlen kívánság. Aki kéri, annak gimnazista lányként kellett helyt állnia, amikor a papája néhány zsidó ismerőst megpróbált elrejteni csepeli házukban. A ma hetvenen túli asszony nem vár sem köszönetet, sem elismerést a család akkori bátor tettéért, de szeretne barátnőjével együtt elmenni a Páva utcai Holokauszt emlékközpontba, hogy együtt emlékezzenek azokra a diáklányokra akik sosem érték meg a felnőttkort.

Mások is keresnek évtizede elhagyott, elvesztett, eltűnt társat, álmot – de őket nem a történelem vihara sodorta ebben a helyzetbe.

– Egy igen víg kedélyű, okos asszony sorsa egyenesen filmre kívánkozik: szerelemből született fiát egyedül felnevelte, majd 20 év múlva ismét találkozott az apával, és újra nagy szerelem fűzi őket össze. De akkor mi a lehetetlen ebben? Szeretne feleség lenni, nemcsak egyszerűen boldog.

– Marcsi kikosarazta Árpit, amikor a tánciskolában nem ropta elég ügyesen. Negyven év telt el azóta és Marcsi megbánta, az akkori szívtelenségét. Árpi azonban régóta házas…

– Egy levél érkezett, amelynek írója különös stílusú, vidéki magányában élő, nem fiatal férfi, aki lehetetlennek érzi, hogy társat találjon, akivel beszélgethet. Őt ajánlottuk egy vidám stílusú, vidéki magányában élő, nem fiatal hölgynek, aki lehetetlennek érzi, hogy társat találjon, akivel beszélgethet. Múltját elmondja a műsorban, jövője majd elválik.Örkény István tollára illő történet is lehet ebből.

_____________________________________________________________

Előző műsornk tartalmából:

Adás: 2004. október 16. szombat 15.10-16.00

Új időpontban – a régi hangulatban: Kérjen lehetetlent!

– Egy boldog egyedülálló, aki magának énekel.

– A volt szövőnő 1960-ból egykori brigádtársait keresi, akikkel a tv-ben szerepelt.

-Menekülés Finnországba a parlagfű elől.

– Öt perc boldogság a tragédiák árnyékában, egy régi lemeznek köszönhetően.

Comments are closed.