Forrás: Magyar Rádió

Arafat üzent: nem kell aggódni érte

Készültségben a palesztin biztonsági erők

2004. október 28., csütörtök 11:06

665 olvasás

Jasszer Arafat azt üzente a palesztinoknak és a világnak, hogy rendben van, és nem kell aggódni érte. A palesztin elnök üzenetét egy hozzá közelálló ember továbbította az újságíróknak.

Közben, az AFP francia hírügynökség értesülése szerint az elnök egészségi állapota miatt tanácskozásra ül össze a Palesztin Felszabadítási Szervezet végrehajtó bizottsága és a Fatah mozgalom központi testülete.

Előzőleg arról érkezett hír, Jasszer Arafat orvosai azon gondolkoznak, hogy kórházba küldik a palesztin vezetőt. A helyi ügyek minisztere riportereknek azt mondta, hogy a következő órákban döntik el a kérdést a doktorok.

Jamal Shubaki azt is elmondta, hogy orvosai megpróbálták rábeszélni a palesztin elnököt, hogy hagyjon fel a ramadáni böjttel, és egyen, de Arafat visszautasította.

A ZDF német televízió úgy tudja, hogy Arafat, aki az éjszaka csaknem tíz percig nem volt eszméleténél, reggel olyannyira tudatánál volt, hogy imádkozni tudott. A palesztin elnök második hete küzd súlyos gyomorpanaszokkal, és nem tud enni. Az éjjel több orvos is érkezett hozzá, napközben pedig jordániai és egyiptomi szakembereket is várnak. A hírek szerint Jasszer Arafat három tagú bizottságot nevezett ki, amely eljárhat képviseletében, az érintettek azonban ezt cáfolták.

A mintegy 3 éve ramallahi háziőrizetben lévő palesztin elnöknek Izrael azt mondta, hogy bárhova mehet kezeltetni magát, de egyelőre nem ígérték meg neki, hogy vissza is engedik Ramallahba, ha elhagyja a várost.

A palesztin miniszterelnök, Ahmed Korei telefonon beszélt izraeli kollégájával. Ariel Saron egyetértett azzal a kéréssel, hogy a zsidó állam biztosítsa mindazt, amire Jasszer Arafat palesztin elnöknek szüksége van.

Ahmed Korei kifejezetten azt kérte: amennyiben szükséges, engedjék meg a vezetőnek, hogy külföldre repüljön.

MR

Comments are closed.