Paletta

sofar, 2004. október 24. 22:00  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Paletta

Munkatársunktól, 2004. október 25. 00:00

Egy régi kiállítás eredeti plakátja

MAKÓN, a József Attila Múzeumban decemberig látogatható a Háborúk hírnökei című, az első és a második világháború magyar haditudósítóinak munkáját bemutató tárlat.

BALATONLELLÉN, a művelődési házban péntek este fél hétkor a száz éve megalakult helyi fürdő egyesületről tart ismeretterjesztő előadást Katus Lajos, az egyesület elnöke.

BÉKÉSCSABÁN, az Ifjúsági Ház nagytermében hétfő és kedd délelőtt, valamint kora délután a Szegedi Grimm-Busz Színház a Bogaras mese című mesedarabot mutatja be. A társulat a nyolcpettyes Katica Kata tanulságos történetével szórakoztatja közönségét.

DEBRECENBEN, a Hotel Aranybika Hajós Alfréd Termében holnap este hat órától a Gyógyító esték sorozat keretében Dézsi Orsolya és Némeczky Krisztina Auraszóma és aurafénykép címmel tart előadást.

GYŐRÖTT A magyar ókor címmel tart tájékoztatót Mesterházy Zsolt, az Európa ókori történelmével kapcsolatos újabb nézetekről. Az előadás csütörtök este 6 órakor kezdődik a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

HAJDÚSZOBOSZLÓN, a művelődési központban holnap este fél hattól Kövesi Péter tradicionális reiki mester Mese a hatalomról című ismertetőjét hallhatják az érdeklődők.

KAPOSVÁRON ma este a megyeháza galériában nyílik meg Pünkösd Márton festő november 12-ig látható tárlata.

KECSKEMÉTEN, az Erdei Ferenc Művelődési Központban hétfő este 6 órakor kezdődik Kövi Szabolcs fuvolakoncertje. A zenészt a helyi stresszoldóklub hívta meg.

MEZŐTÚRON, hétfőn 14 órakor a Petőfi úti színházteremben Mese és muzsika címmel tartanak előadást. A zenedarabokat Weöres Sándor, Kányádi Sándor és Zelk Zoltán versei kötik össze.

NYÍREGYHÁZÁN, a Toldi utcai Vasutas Művelődési Házban amatőr fotó- és filmklub várja az érdeklődőket. A díjmentes foglalkozásokat minden héten kedd délután 2 és 4 óra között tartják.

PÉCSETT Das Jüdische Wien (A zsidó Bécs) címmel fotókiállítás nyílik az Osztrák Köztársaság tiszteletbeli konzulátusa és Pécs Izrael Baráti Körének közös rendezvényeként szerdán délután 5 órakor a Művészetek Háza játéktermében.

SALGÓTARJÁNBAN a Nógrádi Történeti Múzeum ad otthon A magyarság 1100 éves történelme a pénzek tükrében és A világ forgalmi fémpénzei című bemutatónak, amely válogatás dr. Hornyák Csaba gazdag numizmatikai magángyűjteményéből. Az érdekes tárlat az év végéig tart nyitva.

SIÓFOKON, a Dél-balatoni Kulturális Központban az Operett Napja alkalmából hétfő este hét órakor ünnepélyes gálaműsort rendeznek, a Fővárosi Operett Színház művészeinek közreműködésével.

Székesfehérvárott, a Szent István Művelődési Ház galériájában Borbély Béla fotóművész kiállítása a hónap végéig látogatható. A tárlat képein ezeréves államiságunk kultúrkincsei, és építészeti emlékei láthatók.

SZÉKESFEHÉRVÁROTT, a Szabadművelődés Házában berendezett Terkán Lajos Csillagvizsgálóban távcsöves bemutatót tartanak csütörtökön, a teljes holdfogyatkozás napján, hajnali négyórai kezdettel.

SZILVÁSVÁRADON szombattól Tökből – tököset címmel tökből készült ételek sokaságából válogathatnak a három napos vigasság résztvevői.

SZOMBATHELYEN, a Művészetek Házában hétfőn, 19 órától a General Harmony Singers koncertezik. Az együttes 1991 óta színesíti Szombathely kulturális életét. Sajátos stílusok abból ered, hogy zenekari műveket dolgoznak át és adnak elő dalban. Repertoárjuk a reneszánsztól napjaink popzenéjéig terjed.

TATABÁNYÁN Jókai Anna Kossuth-díjas írónő író-olvasó találkozót tart a Művelődési Házban ma délután ötórai kezdettel.

TATÁN, a várban megnyílt a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége grafikus szakosztályának kiállítása, amelyen többek között Almássy Aladár, Baranyay András, Kocsis Imre, Raszler Károly, Révész Napsugár, Ferdinánd Judit, Bolla Margit nagyméretű grafikai nyomatai és egyedi grafikái láthatók november 14-ig.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.