Forrás: NOL

Izrael a gázai offenzíva visszafogását tervezi

Népszabadság Online, 2004. október 15. 10:28

Izrael a Gázai övezetben 16 nappal ezelőtt megindított „tisztogató offenzívájának visszafogását” tervezi.

Zeév Boim izraeli védelmi miniszter-helyettes pénteken a közszolgálati rádióban megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a hadsereg visszavonja egységeit a Dzsabalíja  palesztin menekülttáborból, ahol a legsúlyosabb harcok folytak. Ez azonban nem jelenti a hadművelet teljes leállítását.

A rádió katonai tudósítója úgy tudja, hogy az izraeli egységek új állásokat foglalnak el a tábor feletti dombokon, de visszatérnek Dzsabalíjába, ha onnan további rakétákat lőnek ki a dél-izraeli Szderót városára.

Boim úgy vélekedett, hogy az offenzíva nagy részben elérte célját, mert az elmúlt héten mindössze két rakétát lőttek ki Szderótra. Hozzátette, hogy nem akarják megnehezíteni a palesztin lakosság életét a pénteken kezdődő ramadán muzulmán böjthónap alatt.

Az összecsapásokban 102 palesztin vesztette életét, köztük 61 harcos és 41 civil. Meghalt három izraeli és egy ott dolgozó thaiföldi mezőgazdasági munkás is.

A tábor lakói pénteken még észleltek izraeli csapatvisszavonást.

Dzsabalíja palesztin orvosai szerint az al-Aksza Mártírjai Brigádok két harcosát ölték meg egy reggeli rakétatámadásban. (MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.