Forrás: Hírtv

Civil-, zsidó-, cigányszervezetek és pártok tüntetnek ma délután

Dátum: 2004. Oct. 15., Friday, 12:42

Rovat Belföld

A nyilas megszállás 60. évfordulóján több politikai párt és civil szervezet is megemlékezést tart a fővárosban. Az Andrássy utat délután három órától éjfélig lezárják a gépjárműforgalom elől, ezt az útvonalat ajánlatos elkerülni.

Délután 4 órakor az újnáci eszmék ellen demonstrál több mint húsz civil-, zsidó- és cigányszervezet a Dózsa György úton, a Műcsarnok melletti területen lévő Felvonulási térnél, ahol beszédet mond Glatz Ferenc akadémikus. A megemlékezők később átvonulnak a Terror Háza Múzeum elé.

A Várban délután 4-kor Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a nyilas terror áldozataira emlékezve koszorút helyez el Sztehlo Gábor emléktáblájánál, majd Pokorni Zoltán, a párt alelnöke mond beszédet.

Fél hatkor a több száz szervezetet tömörítő Civil Fórum tömeggyűlést szervez tiltakozásul az újfasiszta megnyilvánulások ellen a Kodály köröndön. Később átvonulnak a Terror Háza Múzeum elé.

A legnagyobb tömeg Az SZDSZ Új generáció Csoportjának megemlékezésén várható. A hungarista Magyar Jövő Csoport híveitől, egy jogi lehetőséget kihasználva, az SZDSZ Új Generációja elvette a mára tervezett demonstráció helyszínét, így a Terror Háza előtt csak az utóbbi tüntetését lehet megtartani. A demonstrációhoz később csatlakozik az MSZP, valamint több civil szervezet is.

A hír forrása: Hír TV

http://www.hirtv.hu/

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=31748

Comments are closed.