Forrás: NOL

A jobboldalt is várják

Munkatársunktól, 2004. október 11. 00:00

A kormánykoalíció pártjai szerint a magyarországi demokratikus erőknek együtt kell fellépniük a hungarista törekvésekkel szemben.

Erről Csőzik László, az SZDSZ Új Generációjának elnöke és Suchman Tamás szocialista képviselő beszélt vasárnap a Terror Háza előtt, ahol az SZDSZ, az MSZP és civil szervezetek rendeznek ellendemonstrációt október 15-én. A két fő szónok Magyar Bálint és Hiller István miniszter lesz. Ezen a napon Szálasi Ferenc hatalomra jutásának 60. évfordulójáról szintén az Andrássy úti épület elé jelentett be demonstrációt a hungarista Magyar Jövő Csoport.

Csőzik László közölte: 1944. október 15-e gyásznap a magyar történelemben. A demonstrációt azért hirdették meg, mert megjelent a ‘vegytiszta magyar szélsőjobb’, s néhány hungarista formáció vállalta a fasizmus örökségét. A meghívásra a jobboldali pártok eddig nem válaszoltak; az SZDSZ továbbra is nyitott feléjük. Suchman Tamás elmondta, három gyertyát gyújtanak meg a fasizmus 30 millió európai, a több mint egymillió magyar és a hatmillió zsidó, köztük a 600 ezer magyar zsidó áldozatért.

A civilek október 15-én délután 4 órakor a Műcsarnok előtt gyülekeznek, ahol Glatz Ferenc akadémikus mond beszédet. Gádor György, a Zsidó Fiatalok Magyarországi Egyesülete és Honti Molnár Gábor, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete nevében származástól és vallástól függetlenül közös emlékezésre kért mindenkit.

Hírösszefoglalónk

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.