Forrás: Hírtv

Magyarországon ünnepelnek a nyilasok – Konrád György Finnországban

Dátum: 2004. Oct. 06., Wednesday, 13:55

Rovat Külföld

A legnagyobb példányszámú finn napilap fél oldalas cikket szentelt Konrád Györgynek, aki a Turkui Könyvvásárra látogatott el Finnországba a helsinki magyar, német és olasz kultúrintézetek meghívására. A cikk beszámol róla, hogy Konrád a nemrégiben lépett ki a Magyar Írók Szövetségéből.

„Miért vágyakoznánk egy olyan szervezetre, amit még az egypártrendszerben alapítottak”-mondta riporterének. „Most a Szépirodalmi Írók Szövetségének vagyok a tagja, amelyben együtt vannak mindazok az írók, akiket megbecsülök, s akiknek esztétikai törekvéseit a magaméhoz közelinek érzem.” Szerinte a magyarországi zsidóellenességben a legbosszantóbb annak elavultsága, hogy az „a legrosszabb oldalát már felmutatott, legrégibb iskolákat képviseli”. „Az izraeli megszállás politikája és annak általánosítása a világ zsidóságára (ezeket) a klasszikus antiszemitákat nem érdekli.”

A cikk további részében a magyarországi nyilasok történetét vázolja, kifejtve, hogy több évtizedbe telt, mire eljutottunk odáig, hogy „a magyar politikusok felfogták, hogy Adolf Eichmann csak a német erőkre támaszkodva nem lett volna képes véghez vinni a zsidók megsemmisítésére irányuló programját”. Majd elmondja, hogy a magukat Szálasi örököseinek tekintő szélsőjobboldaliak (létszámukról Konrád nem tesz említést, se vezetőjük apjának politikai hátteréről) most Budapesten meg akarják ünnepelni a nyilas hatalomátvétel 60. évfordulóját, s éppen a Terrorháza előtt, s mindezt Magyarország rendőrsége (jellemző módon) eltűri.

Irakról szólva Konrád elmondja, hogy – bár azt csak később tudta meg, hogy Iraknak még sem voltak tömegpusztító fegyverei – ő mindíg örül, ha egy diktatúramegbukik.

Helsingin Sanomat, 2004. október 3. K.L., Finnország

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=30956

Comments are closed.