Forrás: Magyar Hírlap„Bin Laden helyettese” a keresztes vitézektől óv

Állítólag az al-Keida második embere hallható azon a felvételen, melyet egy arab csatorna tett közzé. A keresztesek elleni szervezett ellenállásra szólítja fel a muszlim világot.

Az al-Keida második emberének, Ajman az-Zavahiri tulajdonítják azt a hangfelvételt, melyet az al-Dzsazíra televízió tett közzé. A felvételen az hallható, amint egy férfi a „keresztes lovagokkal” szembeni szervezett ellenállásra szólítja fel a muszlim világot.

Az Oszama bin Laden helyettesének tulajdonított felvételen az is elhangzik, hogy minden muzulmánnak kötelessége felszabadítani „Palesztínát”, vagyis a mai Izrael területét. „Palesztínában nem csak a zsidókkal nézünk szembe, hanem az iszlám elleni globális szövetséggel is, melyet a keresztesek és a cionista Egyesült Államok, és a nyugat keresztes vitézei és ügynökeik vezetnek.”

A felvételen az USA mellett Nagy-Britannia, Ausztrália, Franciaország, Lengyelország, Norvégia, Dél-Korea és Japán neve hangzik el a felvételen. A férfi azzal vádolja ezeket az országokat, hogy részt vettek Afganisztán, Irak és Csecsenföld megszállásában, valamint „lehetővé tették Izrael túlélését.”

BBC

©

Comments are closed.