Forrás: NOL

Szervezett ellenállás a „keresztesek” ellen

Munkatársunktól, 2004. október 1. 15:07

Szervezett ellenállásra szólította fel a muzulmán világot az inváziós „keresztesek” ellen pénteken egy kazettán rögzített hang, amelyet Ajman az-Zavahrinak, az al-Kaida terrorszervezet második emberének tulajdonítanak.

A dubaji al-Dzsazíra arab hírtelevízióban bejátszott üzenetben egy férfihang, mely állítólag Zavahrié, azt is kijelentette, hogy minden muzulmánnak kötelessége „Palesztina felszabadítása”. Zavahri az al-Kaida vezetőjének, Oszama bin Ladennek a jobbkeze.

„Nem szabad megvárnunk, hogy az amerikai, brit, francia, zsidó, dél-koreai, magyar vagy lengyel erők Egyiptom, az Arab-félsziget, Jemen és Algéria földjére lépjenek…, kezdjük meg most az ellenállást.” Felszólította a muzulmán harcosokat, hogy még akkor is folytassák harcukat, ha az al-Kaida vezetői meghalnak, vagy őrizetbe veszik őket.

Palesztina megvédése törvényes harc, felszabadítása minden muzulmán kötelessége. Akkor sem szabad feladni Palesztinát, ha az  egész világ ezt teszi – mondta a Zavahrinak tulajdonított hang. Hozzátette: nem lehet a harcot csak zsidók elleni támadásokra korlátozni Palesztinában, miközben nem indul támadás az Egyesült  Államok ellen, ez ugyanis nem fogja megzabolázni az amerikaiak és a keresztesek támadását.

Az Egyesült Államok korábban 25 millió dolláros jutalmat  helyezett kilátásba, ha olyan értesüléseket kap, amelyek elvezetnek Ajman az-Zavahri meggyilkolásához vagy elfogásához.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.