Forrás: Magyar HírlapNyilatkozat készül a hungaristák miatt

Nem született tegnap sem megállapodás a négy párt között a gyülekezési törvény módosításáról. Lapunk múlt héten beszámolt róla, hogy a Bácsfi Diána vezette hungarista Magyar Jövő Csoport október 15-ére tervezett demonstrációjának megakadályozására törvényes eszközt keresendő, az MSZP négypárti egyeztetésre hívta a parlamenti pártokat.

A tegnapi egyeztetésre a Fidesz országgyűlési politikai nyilatkozattervezettel érkezett, amely szerint a nyilas eszméknek nincs helye a közéletben. Salamon László ellenzéki képviselő elmondta: csupán e nyilatkozat elfogadási módjáról, kisebb részleteiről térnek el a vélemények. Az MDF megerősítette: nem tartják elengedhetetlennek a törvény módosítását, de ha a másik három párt elhatározza, ők is támogatják.

Az SZDSZ-es Gusztos Péter üdvözölte az országgyűlési politikai nyilatkozatot. Közölte azonban: frakciója arra jutott, hogy alaposan át kell dolgozni és gondolni a korábbi MSZP-s javaslatokat, mert ezek a szigorítások kijátszhatók. Tegnap így egyedül az MSZP tett újabb törvénymódosító javaslatokat. Ezek szerint pénzbírsággal büntetné azokat, akik jogerős bírósági bejegyzést megelőzően társadalmi szervezet vagy alapítvány tevékenységében vesznek részt, valamint a bíróság szüntetné meg azt az alapítványt, amely a reá vonatkozó jogszabályoktól eltér, és harminc nap elteltével sem állítja helyre törvényes működését.

Az új törvénymódosító javaslatokról, valamint az országgyűlési politikai nyilatkozatról tovább tárgyalnak a felek a jövő héten.

Tegnapi számában a Magyar Fórum „hitelt érdemlő izraeli forrásokra” hivatkozva azt állította, hogy Bácsfi Diána hungarista vezető zsidó. Bácsfi lapunknak elmondta: az információ valótlan és számára rendkívül sértő. Ezért amenynyiben a lap nem tudja bemutatni az említett bizonyítékokat, kétmillió forint kártérítési pert indít.

Gaál Zoltán

©

Comments are closed.