Forrás: NOL

Suchman Tamás nem kapott választ

Munkatársunktól, 2004. szeptember 23. 00:00

– A demokrácia mélypontja, a jogállamiság csődje, hogy a közjogi méltóságok eddig semmit nem léptek a náci, hungarista eszmék visszaszorítása érdekében – fogalmazott lapunknak Suchman Tamás. A parlament emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának szocialista alelnöke nemrég nyílt levélben a tervezett budapesti nyilas tüntetés másnapjára, október 16-ra közös antifasiszta demonstrációra hívta Mádl Ferenc köztársasági elnököt, Medgyessy Péter miniszterelnököt, Szili Katalin házelnököt, Holló Andrást, az Alkotmánybíróság elnökét, Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltet.

A szocialista honatya sérelmezte, hogy a közjogi méltóságok közül eddig senki nem méltatta válaszra. Szerinte tarthatatlan, hogy a demokrácia 14 éve alatt a képviselők nem tudták kezelni és megakadályozni az ordas eszmék kialakulását. Suchman úgy véli, világos törvénynek kellene születnie a szélsőjobboldali jelenségek megítélésére és elítélésére. Szerinte Közép-Európa legnépesebb zsidó közösségét aggodalommal tölti el, hogy Budapest utcáin újra a szélsőjobboldali csőcselék randalíroz.

A kongresszus függessze fel a munkáját, menjen ki a szocialista párt legfelsőbb döntéshozó fóruma az utcára, tüntessen, álljon ki valami ellen, és álljon ki valami mellett, álljon ki a párt a fasizmus ellen, és álljon ki a demokrácia mellett! – mondta az október 15-re bejelentett hungarista tüntetésre utalva tegnap Hiller István, a szocialista párt alelnöke az MSZP elnökjelöltjeit bemutató dombóvári rendezvényen.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.