Forrás: NOL

Belvárosi kultúrmisszió

Szablyár Eszter, 2004. szeptember 10. 00:00

A Mata Hari című holland opera világpremierje, plakát- és karikatúra- kiállítások, ingyenes holland nyelvi kurzusok, bridzs- és sakkoktatás, könyvbemutatók, ingyenes déli koncertek, színház, kabaré, irodalmi élet, zongoraszó, ínycsiklandó ételek.

Aki a belvárosba szeretne pezsgő kulturális életet teremteni, vegyen egy lerobbant pékségből átalakított cukorkaüzemet, álmodjon bele egy századfordulós hangulatú, art deco stílusú kávéházat. A hatodik kerület fizikai rehabilitációja mellett a Spinoza Ház igazgatója, Sándor Anna a környék szellemi rehabilitációjában szeretne részt vállalni, visszalopva a kerületbe a régi hangulatot, kávéház- és kabarééletet.

A nyári átalakítás és felújítás után újra indult a második évad, a 7. Nyári Zsidó Fesztivál keretében, Für Emil festőművész és Kaján Tibor karikatúrakiállításával. A környékbeliek, az itt dolgozók és a külföldiek érdeklődésére számot tartó déli koncerteket ezen túl megduplázzák: nemcsak szerdán szombaton is operákkal várják a klasszikus zene kedvelőit.

Októberben Magyarországon elsőként állítanak holland ‘hírességnek’ emléktáblát, a holland filozófusnak, Spinozának. Október 8-án nyílik a filozófiai kávéház is, amely maratoni filozófiai előadás-sorozattal indul.

A Spinoza magánvállalkozásban üzemeltetett kultúrmissziója igazi csemegével várja ősszel az ide látogatókat: először Rembrandt-rézkarc-kiállítással, majd egy ‘eredeti’ Rembrandt-hamisítványkiállítással.

Az előző év sikerszériái is folytatódnak: Popper-estek, Spinoza-tanoda, kabaréestek. Lapunk munkatársa, Bächer Iván – aki elnyerte a tavalyi év leglátogatottabb produkciójáért járó díjat, a Spinoza-kupát – szintén folytatja önálló, zongorával kísért estjeinek sorozatát.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.