Hírek

sofar, 2004. szeptember 06. 22:00  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Hírek

Munkatársunktól, 2004. szeptember 7. 00:00

Sajátos tétellel színesedett a brit ingatlanpiaci kínálat: egy második világháborús géppuskabunkerrel. Irányára: 70 ezer font, azaz 25 millió forint. A bunkerben eddig egy helyi halász lakott, aki nyaralónak használta.

A kilátás biztos szép lehetett azokon a pici lőréseken…

B. Zs.

Lezuhant egy kisrepülőgép. Két halottat emeltek ki a mentők a Farkashegyen hétfőn délután lezuhant kisrepülőgép roncsai közül – közölte a mentők szóvivője. Győrfi Pál elmondta: a mentők meg tudták közelíteni a kisgép roncsait és két halottat emeltek ki a repülőből. (MTI)

HALÁLOS MUNKAHELYI BALESETET szenvedett egy 46 éves gávavencsellői lakos hétfőn a balsai termelőszövetkezet telephelyén. A férfi munkavégzés közben, még tisztázatlan körülmények között, egy tehergépkocsi alá esett, amely áthajtott rajta. (MTI)

Ötvenezredik Miró-néző. Ma 11 óra körül várják a Szépművészeti Múzeumba a Joan Miró-kiállítás ötvenezredik látogatóját, akit spanyol luxusúttal ajándékoznak meg. A múzeum 13 órától a nagyközönség előtt zárva lesz, mert a spanyol hercegi pár megtekinti a világhírű spanyol gyűjteményt és a katalán művész tárlatát. A nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 30-ig a Miró-kiállításon keddtől péntekig 15 órakor, szombaton és vasárnap 11 és 15 órakor ingyenes tárlatvezetést tartanak. (Népszabadság)

RÓMAI KORI TEMETŐ GYŐRÖTT. Római kori hamvasztásos temetőre bukkantak a régészek a győri belváros határában, a volt vagongyár területén, ahol rövidesen üzletközpont épül. Eddig tizennégy sírt tártak fel. A II. századból származó temető kutatása során mécsesek, kerámiaedények, észak-itáliai vékonyfalú csészék, ládika bronzveretei kerültek elő. Az egyik sírban kecses formájú korsóra, a másikban mesterjeggyel díszített kerámiatálra bukkantak. A leletek jó állapotban vannak, egy részük teljesen ép. (MTI)

Túlszámlázás után verekedés. Két amerikai állampolgár hétfőre virradóra betért egy VIII. kerületi bárba, ahol két nő társaságában két palack bort rendeltek, melyek az itallap szerint 4000 forintba kerültek, ám a pincér 108 000 forintról szóló számlát hozott ki. A vendégek nem voltak hajlandóak fizetni. Két férfi ekkor bántalmazta a vendégeket, elvettek tőlük 65 ezer forint készpénzt. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a teteseket. (MTI)

A CALABRIAI MAFFIA hetven tagját vette őrizetbe az olasz pénzügyőrség Cosenza körzetében, s egyúttal közel 40 millió eurónyi értéket foglalt le. A calabriai maffia márciusban szabadult vezérének, Francesco Mutónak sikerült elkerülnie a letartóztatást. ‘Könyvelőjét’ viszont sikerült begyűjteni a razzia során, akárcsak néhány feltételezett bérgyilkost. A rendőrök és pénzügyőrök elfogták Muto több bizalmi emberét, továbbá két fiát, a 26 éves Juniort és a 42 éves Luigit. (MTI)

HOROGKERESZTET és SS jelet mázoltak vandálok négy, zsidó hangzású névvel ellátott családi sírra Kelet-Franciaországban. A rendőrségnek egyelőre nem sikerült kiderítenie, ki áll az Audincourt-ban elkövetett tett hátterében. Franciaországban – ahol Nyugat-Európa legnagyobb izraelita és legnagyobb muzulmán közössége él – az utóbbi időben elszaporodtak az antiszemita és arabellenes megnyilvánulások. (MTI)

MEDVE TÁMADT vasárnap a Magas-Tátra Csorba-tó alatti fenyvesében egy gyanútlan gombaszedőre. Amikor a gombáért lehajló 64 éves férfi meghallotta a háta mögött a furcsa szuszogást, felegyenesedve megfordult, és egy két lábon álló hatalmas medvével találta magát szemben. A medve azonnal a védtelen emberre támadt: átharapta a karját, mancsával súlyos sebet ejtett a nyakán és a mellkasán. A sérült férfi menekülni próbált, a nyomába eredő agreszszív mackó áldozata testén még több karmolt sebet ejtett, és négy bordáját eltörte. A szerencsétlenül járt embert a poprádi kórházban megműtötték, és beoltották veszettség ellen. (MTI)

ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓK 128 fős csoportját szállította partra az olaszországi Lampedusa szigetén a parti őrség. A csoport tagjait – akik pakisztáninak, illetve bangladesinek mondták magukat – mintegy 25 kilométerre a parttól fedezték fel egy kis bárkán. Segítséget nyújtottak nekik, majd a parti őrség hajóján vitték ki őket a szárazföldre. (MTI)

FÉLÓRÁN BELÜL ELFOGTÁK azt a fegyveres férfit, aki hétfő kora délután kirabolta az előszállási takarékszövetkezetet. A maszkot viselő rabló fegyverrel kényszerítette a két női alkalmazottat a pénztárban levő bankók átadására. A két nőnek sikerült megfigyelnie a rabló autójának rendszámát. A gépkocsiban megtalálták az elrabolt pénzt és a bűncselekmény elkövetéséhez használt fegyvert. (MTI)

Cigarettafogás. Tizenegy és fél millió forint értékben foglalt le cigarettákat a Vám- és Pénzügyőrség. Piacokon, autópályákon és autóutakon 62 esetben 11,5 millió forint értékben foglaltak le külföldi eredetű, zár- és adójegy nélküli cigarettát a hét végén. (MTI)

Berend T. Iván előadása. Ma 10 órakor az MTA TK Jakobinus-termében (I., Országház u. 30.) Berend T. Iván, az MTA volt elnöke tart előadást Európa, a gazdasági rendszerek laboratóriuma a XX. században címmel. A rendezvény házigazdája Glatz Ferenc akadémikus. (Népszabadság)

DAJKATANFOLYAMOT indít a Magyar Vöröskereszt Észak-budai Szervezete és a Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ azoknak, akiknek még nincs szakmai végzettségük, de szeretnének hivatásszerűen foglalkozni gyermekekkel óvodákban, bölcsődékben. Az 510 órás tanfolyam szeptember 16-án kezdődik. A képzésre a BMIK címén lehet jelentkezni: IX., Gyáli út 33-35. (Népszabadság)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.