Paletta

sofar, 2004. szeptember 05. 22:00  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Paletta

Munkatársunktól, 2004. szeptember 6. 00:00

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok rendezvénysorozata szerdától szombatig tart. A neves agrárszakmai kiállításon és vásáron a látogatók megismerkedhetnek az állattenyésztés és növénytermesztés újdonságaival. A szakmai bemutatókon túl közönségprogramok – többek között traktorhúzó verseny, lovasbemutató – gazdagítják a programot.

Győrött a Szeretet himnusza, avagy a Szentírás magyarázata címmel dr. Horváth Ferenc Ciprián, pannonhalmi bencés teológus bibliai előadására várják az érdeklődőket ma este 6 órától a Petőfi Sándor Művelődési Házba.

Kabán, a strandon és a művelődési központban ma rendezik meg a hagyományos szüreti felvonulást és bált, míg holnap az országos egyéni keresztrejtvényfejtő versenyt tartják meg a Mácsai Sándor Művelődési Házban.

Kőröshegyen szombaton kezdődik a borhét, amelynek programjai közt a borkóstolás mellett a bordaléneklés, a korai szőlők termesztőinek bemutatója is szerepel. A rendezvényt szeptember 18-án főzőverseny, szüreti felvonulás és bál zárja.

Noszvajon pénteken és szombaton tartják a pincenapokat és a kemencében sütött ételek versenyét. A település szabadtéri kemencéiben mintegy tíz csapat készít zsűrizésre szánt „sütni valót”. A rendezvény programjait koncertek és szórakoztató műsorok színesítik.

Szolnokon a megyei múzeum Folyosó Galériájában csütörtök délután nyitják meg Bartha Júlia Török varázs című fotókiállítását, amely gazdag képanyaggal tárja a látogató elé a török népélet megkapó pillanatait.

Sopronban 14. alkalommal rendezik meg a Ligno Novum & Wood-Tech Faipari és Erdészeti Szakkiállítást és Vásárt. A szerdától szombatig tartó rendezvényen a faipari gépek, szerszámok, eszközök, felületkezelő, csiszoló- és ragasztóanyagok gyártásával, forgalmazásával foglalkozó kis-, közép- és nagyvállalkozások mutatkoznak be.

Szarvason pénteken és szombaton szilvanapokra várják a házias, gyümölcsből készült ételek kedvelőit. A hagyományos rendezvényen nagyanyáink receptjei alapján készített szilvás gombócot, szilvalekvárt, aszalt szilvát és még számos szilvás finomságot kóstolhatnak végig a látogatók. A konyhaművészet remekei mellett művészeti bemutatók és kézművesek vására teszi teljesebbé a kikapcsolódást.

Szegeden a Régi Zsinagógában hétfő este hétkor Marton Éva-dalestet rendeznek az országos Zsidó Nyári Fesztivál keretében.

Szegeden péntektől vasárnapig tart az autórevü a Kereskedő közben. A kiállításon több száz négykerekűt vehetnek szemügyre a látogatók. Emellett autós gyorsulási versenyre, motoroskaszkadőr-bemutatóra, autók és csinos lányok szépségversenyére várják a sebesség és a szép autók szerelmeseit.

Székesfehérváron a Helyőrségi Klubban pénteken véradással egybekötött egészségnapot szerveznek. Az eseményen különböző életmódjavító előadásokat hallgathat meg az érdeklődő, például a helyes táplálkozásról vagy éppen az érrendszer karbantartásáról.

Szigetváron csütörtöktől Zrínyi-emlékünnepségeket tartanak. A végvári játékok mellett a végvári konyhával is ismerkedhetnek a vendégek. Íjászverseny, lovas felvonulás, hastáncosok, koncertek, kézműves kirakodóvásár, pipaszívó verseny is szerepel a kínálatban. A vasárnap különleges eseményeként Zrínyi Miklós intéz támadást a piacozó pécsi törökök ellen.

Szombathelyen csütörtökön sportdélutánra várják a város fiataljait a megyei művelődési központnál. A Logo Ifjúsági Szolgálat szervezésében délután 2 órától a streetball-kupán négytagú fiú- és lánycsapatok mérik össze tudásukat.

Szombathelyen a Nyitra utcai művelődési központban kedden fél öttől a Kameravarázs filmklub nyitóelőadásaként Szabó Zsolt Szilveszterrel, az Örökmozgó Művészmozi munkatársával A film mint a média egy fontos szelete címmel hallhatunk beszélgetést.

Tarcalon A Zempléni Településszövetség Napja alkalmából pénteken kétnapos programsorozat kezdődik: az amatőr művészeti csoportok bemutatói mellett zempléni kispályás labdarúgótorna, koncertek és a Zemplén Szépe 2004 választás várja az érdeklődőket a tokaj-hegyaljai településen.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.