Forrás: NOL

Vb-selejtezők szombattól itt, ott, mindenütt

Munkatársunktól, 2004. szeptember 3. 00:00

Számunkra a legizgalmasabb a horvát-magyar és a magyar-izlandi találkozó, de ennél jóval pikánsabb mérkőzésekkel indul be a nagyüzem szombaton, illetve jövő szerdán az európai vb-selejtezőkön.

A következő hét slágermeccse a legutóbbi labdarúgó Eb-t idézi fel, hiszen mind annak selejtezőin, mind a tizenhatos döntőben öszszekerült egymással a cseh és a holland válogatott, amely szeptember 8-án Amszterdamban ismét találkozik. A kvalifikációs párbajban a csehek voltak jobbak (otthon győztek, idegenben döntetlent értek el a narancssárgákkal szemben), és ugyancsak felülmúlták riválisukat a portugáliai Aveiróban, ahol az Eb-csoportmérkőzésen 0-2-ről fordítottak 3-2-re. Még forróbb hangulat várható a görög-török meccsen, amelynek biztonsági kockázata nem sokkal marad el az olimpiáétól. Az Európa-bajnok görögök akkor már túl lesznek egy feltehetően hasonló légkörű találkozón – szombaton Albániában lépnek fel -, és a kontinens kíváncsian várja, hogy jelenlegi első számú válogatottja miként mutatkozik be a vb-selejtezőkön a minden idők szenzációját szolgáltató Eb után.

Dél-Amerikában már a nyolcadik forduló következik, és Limában lejátsszák a legutóbbi Copa America negyeddöntőjének „visszavágóját”, a Peru-Argentína mérkőzést. Júliusban a vendégek győztek 1-0-ra, de a végén a brazilok mögött a második helyre szorultak, s ez így van a selejtezőcsoportban is. A világbajnoki címvédő együttes ezúttal Bolívia csapatát fogadja, majd a jövő szerdán – a felújított berlini stadion avatásán – a német válogatottal találkozik.

Európa. 1. csoport (7 csapat). Már lejátszották: Románia-Finnország 2-1, Macedónia-Örményország 3-0. Szombaton: Finnország-Andorra, Románia-Macedónia. Szerdán: Hollandia-Csehország, Andorra-Románia, Örményország-Finnország.

2. csoport (7 csapat). Szombaton: Dánia-Ukrajna, Törökország-Grúzia, Albánia-Görögország. Szerdán: Görögország-Törökország, Kazahsztán-Ukrajna, Grúzia-Albánia.

3. csoport (7 csapat). Már lejátszották: Szlovákia-Luxemburg 3-1, Liechtenstein-Észtország 1-2. Szombaton: Oroszország-Szlovákia, Észtország-Luxemburg, Lettország-Portugália. Szerdán: Portugália-Észtország, Szlovákia-Liechtenstein, Luxemburg-Lettország.

4. csoport (6 csapat). Szombaton: Franciaország-Izrael, Írország-Ciprus, Svájc-Feröer-szigetek. Szerdán: Svájc-Írország, Feröer-szigetek-Franciaország, Izrael-Ciprus.

5. csoport (6 csapat). Szombaton: Olaszország-Norvégia, Szlovénia-Moldova. Szerdán: Skócia-Szlovénia, Norvégia- Fehéroroszország, Moldova-Olaszország.

6. csoport (6 csapat). Szombaton: Ausztria-Anglia, Észak-Írország-Lengyelország, Azerbajdzsán-Wales. Szerdán: Lengyelország-Anglia, Wales-Észak-Írország, Ausztria-Azerbajdzsán.

7. csoport (6 csapat). Szombaton: Belgium-Litvánia, San Marino-Szerbia és Montenegró. Szerdán: Bosznia-Hercegovina-Spanyolország, Litvánia-San Marino.

8. csoport (6 csapat). Szombaton: Horvátország-Magyarország, Izland-Bulgária, Málta-Svédország. Szerdán: Magyarország-Izland, Svédország-Horvátország.

Dél-Amerika. Szombaton: Peru-Argentína. Vasárnap: Brazília-Bolívia, Uruguay-Ecuador, Chile-Kolumbia, Paraguay-Venezuela. Az állás hét forduló után: 1. Brazília 13 pont, 2. Argentína 12, 3. Chile 11 (9-7-es gólkülönbség), 4. Paraguay 11 (9-8), 5. Ecuador 10 (8-7), 6. Venezuela 10 (6-7), 7. Peru 9, 8. Kolumbia 7 (10-10), 9. Uruguay 7 (12-19), 10. Bolívia 6.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.