Forrás: NOL

Hungarista hirdetmények a belvárosban

Munkatársunktól, 2004. augusztus 31. 00:00

A Magyar Jövő Csoport elnevezésű hungarista szervezet plakátokat ragasztott ki Budapest belvárosában, elsősorban a Jászai Mari tér és az Oktogon közötti nagykörúti szakaszon. ‘Kitartás! Jövünk!’ – a színes nyomtatványokon ez a felirat látható egy nyilaskeresztre emlékeztető grafika társaságában. A szervezet a közelmúltban már felháborodást keltett azzal, hogy Szálasi Ferenc arcképével illusztrált plakátokat helyezett el a fővárosban.

A Magyar Jövő Csoport idén tavasszal jött létre, és – saját meghatározása szerint – a ‘hungarista mozgalom kibontakozásának tökéletes fegyverévé kíván válni’. A szélsőséges nézeteket valló szervezet úgy véli, hogy ‘hazánk politikai, társadalmi és gazdasági életében a zsidó befolyás a nemzet létét veszélyeztető méreteket öltött’, ‘a világ globalizálódását, a fajok összekeveredését, a pénztőke totális rémuralmát csak és kizárólag a nemzetiszocialista koreszme eljövetele és hatalomra jutása gátolhatja meg’.

A rendőrség vizsgálja a plakátok tartalmát, és a vizsgálat eredményétől teszi függővé az esetleges eljárás kezdeményezését.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.