Forrás: Magyar HírlapDVD: Gibson és a South Park passiója is a boltokban

Két kiadvány, egy időben – forrás: ReutersEgy időben kerül az amerikai boltok DVD-polcaira Mel Gibson Passiója (The Passion of the Christ) és a South Park című rajzfilm legújabb epizódja, A zsidó passiója (The Passion of the Jew).

A pikírtségéről ismertté vált grotezsk rajzfilmsorozat epizódja a – vitákat kiváltó ugynakkor igen népszerű – Gibson-féle szenvedéstörténet gúnyrajzát adja.

Gibson Passiójának DVD-változata a mozielőzetesén kívül más extrát nem tartalmaz. A New York Times a kiadvány kapcsán megjegyzi, hogy a csak az eredeti hangsávokkal (arámi és ahistorikus latin) rendelkező DVD kizárólag angol feliratot tartalmaz, holott a tengerentúlon manapság alapszolgáltatás a spanyol felirat is.

Az amerikai lap szerint elképzelhető, hogy egy második, spanyol felirattal ellátott verziót is kiad Gibson, ugyanis a spanyol ajkú amerikai lakosság jelentős hányadát tette ki a Passió nézőközönségének.

A South Park-kiadványon további két, “vallási témát” boncolgató epizód is megtalálható. Míg a Passió 29,98 dollárba kerül a tengerentúlon, addig a South Park DVD-jéért 19,99 dollárt kérnek el.

A Gibson-féle Passió Magyarországon szeptember végén jelenik meg, így várhatóan a South Park legújabb DVD-je is ezidőtájt kerül a boltokba.

MHO

©

Comments are closed.