Forrás: NOL

Esti műsor: Skóték

Glasgow-ban vendégszerepel ma a válogatott

Munkatársunktól, 2004. augusztus 18. 00:00

A legnagyobb túlzással sem állítható, hogy verhetetlen vetélytárssal találkozik ma este a magyar válogatott, noha a glasgow-i Hampden Park valaha félelmetes katlan volt. Skócia azonban ellentéte Görögországnak, már abban az értelemben, hogy amíg Hellászban Otto Rehhagellal tökéletesen bevált, addig a briteknél Berti Vogtsszal nem igazán funkcionál a német vonal. (Most legyünk okosak Lothar Matthäusszal kapcsolatban…) A ma esti házigazdák mindössze kilencet nyertek meg legutóbbi 29 mérkőzésük közül, s valóban neves ellenfelet csak egyszer múltak felül; e diadal nem kis szépséghibája viszont, hogy a hollandokkal szemben elért 1-0-t 6-0-ás vereség követte az Eb-pótselejtező amszterdami visszavágóján. A további legyőzöttek: Izland (kétszer), Lettország, Kanada, Feröer-szigetek, Litvánia, Észtország, Trinidad és Tobago… Közben a feröeriekkel „sikerült” egy döntetlent is kiharcolni, csakúgy, mint az új-zélandiakkal. S a hollandoktól kapott hatoson túl volt ötös a franciáktól (0-5), valamint négyes a dél-koreaiaktól (1-4) meg a walesiektől (0-4).

Szóval – az előjelek alapján – megfelelő partnert választott az MLSZ, bár ezt csak a mérkőzés után jelenthetjük ki teljes bizonyossággal. (Már, ha kijelenthetjük…) Mindenesetre Vogts nem kevés gondját növeli, hogy nyolc játékosa is sérült, igaz, Matthäusnak szintén le kellett mondania néhány kiválasztottjáról (Lipcsei, Lőw, Szélesi, Kenesei, Szabics). Ennek megfelelően az összeállításokra csak találgatni lehet, ugyanúgy, mint az eredményre. Ilyenkor szokás azt emlegetni, hogy „a hazai pálya előnye a vendéglátók mellett szól”, de hát a skótoknak az utóbbi években az otthon melege sem jelentett különösebb fórt…

Ami biztos: a brit fogadóirodák a skót győzelemre kétszeres, a döntetlenre 3,10-szeres, míg a magyar diadalra 3,20-szoros pénzt fizetnek. Hogy aztán érdemes-e megjátszani a vendégsikert?

Feltenni mindenesetre jó…

Ma esti vb-selejtezők: Macedónia-Örményország, Románia- Finnország (1. csoport), Szlovákia-Luxemburg, Liechtenstein-Észtország (3. csoport).

Barátságos mérkőzések: Japán-Argentína, Lettország-

Wales, Oroszország-Litvánia, Moldova-Grúzia, Lengyelország-Dánia, Törökország-Fehéroroszország, Ciprus-Albánia, Norvégia-Belgium, Feröer-szigetek-Málta, Szlovénia-Szerbia és Montenegró, Csehország-Görögország, Svédország-Hollandia, Horvátország-Izrael, Svájc- Észak-Írország, Írország-Bulgária, Anglia-Ukrajna, Franciaország-Bosznia-Hercegovina, Ausztria-Németország.

SKÓCIA-MAGYARORSZÁG

Barátságos mérkőzés, Glasgow, magyar idő szerint 21. Jv.: Duhamel (francia).

Skócia: Gallacher (8-szoros válogatott) – McNamee (2), Webster (8), Pressley (19), Naysmith (22) – Fletcher (8), Ferguson (21), Quashie (6), Holt (6) – McFadden (14), Miller (12).Magyarország: Király (48) – Juhász (4), Stark (7), Gyepes (11) – Bodnár (17), Fehér (30), Rósa D. (2), Molnár (5), Huszti (4) – Gera (22), Torghelle (7).

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.