Hírek

sofar, 2004. augusztus 11. 22:00  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Hírek

B. P. L., 2004. augusztus 12. 00:00

Felmászott egy férfi Gyulán a Fehér-Körös felett átívelő hídra. A járókelők riasztották a rendőröket, ám mire azok a helyszínre érkeztek, a 31 éves férfi már a híd lábánál üldögélt. Mielőtt kórházba szállították volna, azt mondta: azért hívta fel magára a figyelmet, mert senki sem hallgatta meg panaszát, így senkinek sem tudta elmondani, hogy nem akar bevonulni katonának.

Bizonyára tényleg nem hallgatták meg, mert különben elmondták volna neki: időközben megszűnt a kötelező sorkatonaság.

VIRÁGFESZTIVÁL. Minden korábbinál több, 150-200 ezer látogatót vár a hagyományos virágkarneválra Debrecen, ahol már e hét végén kezdetét veszi az eddigieknél is gazdagabb programsorozat – hangzott el a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón szerdán. Augusztus 20-án, a fő attrakciót jelentő virágkarneválon tizenöt virágkocsi, valamint huszonhárom magyar és külföldi csoport vonul fel. A menet reggel 8 órakor indul a Petőfi térről a nagyerdei stadionba, ahol 10 órától több mint két órán át gyönyörködhet a kompozíciókban a közönség. (MTI)

Lezuhant és életét vesztette egy sárkányrepülős a dunakeszi repülőtéren szerdán. Az 50 éves férfi sárkányrepülője a levegőbe vontatás közben feltehetően leoldódott a gépről, s ezt követően zuhant le. A férfi rutinos szakember volt, 30 éve repült. (MTI)

GYILKOSSSÁG OROSHÁZÁN. Leszúrtak egy nőt tegnap kora délután Orosházán a Huba utcában. Az egyik panelház harmadik emeleti lakásában az egyik lakó figyelt fel arra, hogy a felette lévő lakásból az ott élő nő segítségért kiáltozik. A szomszéd orvosért és rendőrért telefonált, ám mire a mentők kiértek, a nő életét veszette, s támadója elmenekült. A büntetett előéletű, a bejelentést tévő lakó által fényképről felismert férfit másfél órán belül a város egyik temetőjében elfogták. (NÉPSZABADSÁG)

Kirabolt egy zálogházat Budapest IX. kerületében két férfi szerdán; személyi sérülés nem történt. A két elkövető az elsődleges adatok szerint néhány százezer forintot zsákmányolt az Erkel utcai zálogházból, miután – feltehetően fegyverrel – megfenyegette a két alkalmazottat. Lövés nem dördült el, személyi sérülés nem történt, a két férfi a rablás után elmenekült. (MTI)

Kamion hajtott egy családi házba a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rátkán, a balesetben senki sem sérült meg, az épület komoly károkat szenvedett. A kamion eddig ismeretlen okból hajtott a település Fő úti házába keddről szerdára virradóra, és kidöntötte az épület egyik oldalát. (MTI)

Rendőrt keresgélt, hogy leratóztathassa magát ittas vezetésért egy ittasan vezető férfi az Egyesült Államokban. Az illető megállt egy járda mellett parkoló járőrkocsi mellett, letekerte az ablakot, és közölte: ‘Rendőrt keresek, hogy letartóztasson, mert részegen vezetek.’ Kiderült, hogy a 28 éves férfi igazat beszélt: négyszerese volt vérében az alkohol szintje a megengedettnek, a jogosítványát pedig már korábban bevonták. (MTI)

VAKLÁRMA. Riadót fújtak szerdán délelőtt két európai főváros, Szófia és Róma repülőterén, de mindkét helyen hamar kiderült, hogy nem állt fenn a feltételezett veszélyhelyzet. A szófiai repülőtéren egy ismeretlen telefonáló fenyegetése nyomán robbanószerkezet kerestek, de nem találtak semmit. A Róma melletti fiumicinói repülőtéren kiürítették az induló nemzetközi járatok termináljának épületét, de mint utóbb kiderült, egy utas cipője okozta a riadalmat. A röntgenkapu rendellenességet jelzett, de kiderült, hogy ártalmatlan műanyag, a műszálak elektrosztatikus feltöltődését gátló anyag volt a cipőben. (MTI)

VASÚTI TRAGÉDIA. Hat ember életét vesztette és százan megsebesültek két utasszállító vonat frontális ütközésében szerdán Törökország északnyugati részén. A súlyos vasúti baleset Kocaeli tartományban, Tavsancil falu közelében történt, nem messze attól a helytől, ahol a múlt hónapban 39 ember halt meg egy másik vasúti szerencsétlenségben. (MTI)

Hét millió fontot (mintegy 2,6 milliárd forint) nyert egy életfogytiglani börtönbüntetését töltő angliai rab azzal a lottószelvénnyel, amelyet hétvégi kimenőjén vásárolt. A bulvárlapok első oldalon közölték a szerencsés szerencsétlen, az 52 éves Iorworth Hoare fényképét. A férfit 1973-ban 18 évi börtönre ítélték nemi erőszak miatt, 1987-ben feltételesen szabadlábra helyezték, de ekkor egy hatvanéves nőt próbált meg megerőszakolni, és ezért életfogytiglani büntetést szabtak ki rá. (MTI)BRIDZSELŐK SIKERE. Tegnap ért véget a XIX. Ifjúsági Bridzs Európa Bajnokság Prágában. A magyar junior válogatott Marjai Péter, Minarik Gábor, Mráz Máté, Riesz András, Szabó Csaba, Szegedi Balázs összeállításban Lengyelország és Izrael mögött a harmadik helyet szerezte meg. A 30-as években a magyar bridzsezők a világ legjobbjai között voltak, de 1945 után most először sikerült csapatunknak Európa Bajnokságon dobogós helyet elérnie. A lányok között nyolcadik lett a magyar csapat (Ditrói Zsuzsa, Hézső Bibor, Kelen Dorotytya, Minarik Ágnes, Nyárádi Gabriella és Retteghy Orsolya). (Munkatársunktól)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.