Forrás: NOL

Tízezrek nyernek az utazási kártyán

Sándor Tünde, 2004. augusztus 11. 00:00

A jelenlegi kedvezménykínálat. Már tervezik a Balaton Kártyát is

Egyre népszerűbbek Európában azok a városkártyák, amelyekkel korlátlanul lehet közlekedni, olcsóbban lehet enni és megszállni, valamint múzeumokba jegyet váltani. Az egyik legjobb kártyának éppen a budapestit tartják, amelynek példáját a Balaton-partiak is hamarosan követik.

Már több mint harminc európai nagyvárosban létezik olyan, turisztikai (szállás-, étkezési, kulturális és tömegközlekedési) kedvezményeket nyújtó városkártya, amelyet Budapest az elsők között, már 1997-ben piacra dobott. Egy évvel később megjelent az országos kártya, a Hungary Card is, amely ugyancsak a legszélesebb körű kedvezményt biztosító ‘turistabérlet’. A Budapest Cardból hét éve 12 ezer, tavaly már 76 ezer darab fogyott, a Magyar Turizmus Kártya pedig a kezdeti alig több mint kétezerről hat év alatt 17 ezerre nőtt.

A legtöbb kedvezményt – például félárú vonat-, busz- és hajójegyet, autópálya-matricát, kedvezményes fürdő- és múzeumi belépőket – biztosító Hungary Card tavaly több mint 50 millió forint forgalmat hozott csak a MÁV-nál, miközben például a Tropicarium megháromszorozódott vendégkörének egy részét ugyancsak a kártyások alkotják. A partnereknek nem kell fizetniük a csatlakozásért, az általuk adott kedvezmények – éttermekben jellemzően 10-15 százalék, szálláshelyeken 10-20 százalék – a marketingköltségüket jelentik. A kártyát minden partner a maga módján reklámozza.

Az egy évig érvényes teljes körű kedvezményt adó bérlet ára 7935 forint, de van egyszerűsített változata is 2300-ért. A vevők 85 százaléka továbbra is belföldi. Az idén már az ingyenes tömegközelekedést biztosító nagyvárosok sorába lépett Kaposvár is, csatlakozva a programba korábban beszállt Debrecenhez, Szegedhez, Miskolchoz és Pécshez.

A Magyar Turizmus Kártya – csakúgy, mint a Budapest Kártya, valamint a még tervezési fázisban lévő Balaton Kártya – nem csak közlekedési bérletként használható. A hozzá kapcsolódó katalógusban szereplő szállásadók és vendéglátó-ipari partnerek hivatalos elfogadóhelyek. A Balaton-parti önkormányzatok közül már több felismerte, hogy a strandolási és parkolási kedvezményt adó kártya az adóbevételek növelésének eszköze is. A vendég ugyanis a szállás kulcskártyájával ingyen hozzájut kedvezményekhez, amelyek akkora összeget tehetnek ki, amit a szállásadó már az olcsóbb tarifával sem tud ellentételezni – így kénytelen bevallani vendégét.

Az idei nyár újdonsága a Balaton-Mix, amely a tóparti vasútvonalakon, valamint a személyhajójáratokon jelent jelentős megtakarítást. A 3870 forintos felnőtt- és az 1570 forintos gyerekjegy – utóbbi 6-14 éves kor közöttieknek vásárolható – három napig korlátlan utazásra jogosít. Az eredmények még nem ismertek, mivel a kártya július 3-tól augusztus 22-ig érvényes, és a júliusi forgalmat csak augusztus végén összesítik a partnerek, vagyis a MÁV Rt. és a Balatoni Hajózási Rt. – mondta Kapócs Mihály, a balatoni cég kereskedelmi igazgatója, aki elárulta, a márciusi Utazás kiállításon aláírt szerződésüket mindössze másfél hónap alatt hozták tető alá. Tervezik a kerékpáros turizmus felé nyitást is valamilyen formában. A hajózási cég a Hungary Card partnere is, félárú jegyet ad a szelvény ellenében. Partnerek lesznek a tervezett Balaton Kártyában is, hiszen ők is, mint a tó valamennyi szolgáltatója, a forgalom növelésében érdekeltek.

A Balaton Kártya szakmai anyagának vitája augusztus közepén lesz, a turisták legkésőbb jövőre már használhatják a régióban – tudtuk meg. A tervek szerint a Balaton környéki szolgáltatók nem árkedvezményt adnak majd, hanem pontokat írnak jóvá az igénybe vett szolgáltatások után. A pontgyűjtő kártya tulajdonosa megvásárol egy bizonyos szolgáltatáscsomagot – amelyre beváltható -, és bizonyos időn belül felhasználható kedvezményeket gyűjt. E kártya a hűséget jutalmazza, mint például a légitársaságok törzsutaskártyája teszi. Emellett jelentősen megnövelheti a hivatalos, 4,5-5 millió balatoni vendégéjszaka számát, ami a valóságban jóval nagyobb lehet az adóelkerülő szálláshelyekkel együtt. A feketepiac kifehérítése egyébként nem csak Magyarországon jelenti az utaskártyák egyik értékét az állam és az önkormányzatok számára.

Eladott darabszáma okán kétségkívül eddig a Budapest Kártya a legnagyobb siker, igaz, ezt dobták a legrégebben piacra. A két változatban kapható kártya 48 órás korlátlan közlekedést és múzeumlátogatást, valamint éttermi és egyéb kedvezményeket 4350 forintért, míg 72 órára 5450 forintért biztosít. Felmérések szerint a kártyával átlagosan 2-3 múzeumba mennek be a turisták. A fejlesztések iránya egyre inkább a fürdő- és wellness-szolgáltatók bevonása, a vásárlók ugyanis újabban az efféle kedvezményeket igénylik. A Budapest Card éppen annyival több, mint például a bécsi, mert az – több európai városkártyához hasonlóan – alig nyújt többet a tömegközlekedési bérletnél.

Nyomkövetők

Koppenhágában most tervezik, hogy mágnescsíkkal látják el a 72 órára szóló, 57 eurós helyi városkártyát, hogy pontosan tudják, hová látogatnak el a turisták. Budapesten már jó ideje nyomon követik a kártyások mozgását: a látnivalók toplistáját a Mátyás-templom vezeti, majd a Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Nemzeti Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum, az Állatkert, a Ludwig múzeum, a Néprajzi és a Zsidó Múzeum, valamint a Szoborpark követi. A legaktívabb turista három nap alatt 21 helyet keresett fel. (Munkatársunktól)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.