Forrás: Hírtv

Saron leállíttatta a zsidó telepek bővítését

Dátum: 2004. Aug. 09., Monday, 12:07

Rovat Külföld

Leállíttatta a négy legnagyobb ciszjordániai zsidó telepen 1300 lakás felépítését Ariel Saron izraeli miniszterelnök – jelentette hétfőn az izraeli közszolgálati rádió. Az építésügyi minisztérium kérte korábban a kormányfő engedélyét a házak felhúzására, miután már előkészítették a terepet az építkezésekhez a védelmi tárca engedélye nyomán. Saron azonban elutasította a települések bővítését.

A Háárec című izraeli napilap szerint az elutasító döntés csak ideiglenes, hogy ellenőrizni lehessen: ezeknek a lakásépítéseknek az üteme nem lépi-e túl a jelenleg megszabott időhatárokat, és az építési terület nem bővül-e annyira, ami már azt jelentené, hogy Izrael megsérti Saron kötelezettségvállalását, amelyet az Egyesült Államoknak tett. Egy illetékes az újságnak nyilatkozva leszögezte: nem végleges leállításról van szó, és a szükséges ellenőrzések után az engedélyezési folyamat újra kezdetét veszi.

Washington augusztusban bírálta a Maaleh Adumim telep bővítésével kapcsolatos terveket. Saron a 240 ezer embernek otthont adó legnagyobb ciszjordániai telepek megerősítését akarja azzal párhuzamosan, hogy a Gázai övezetet a jövő évben kiürítik.

(MTI)

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=27056

Comments are closed.