Forrás: Index

Megegyezés a Likud és az Izraeli Munkapárt között

2004. augusztus 8. 10:47

[MTI]

Közös politikai platformban egyezett meg az Izraelben kormányzó jobboldali Likud párt és az ellenzéki Izraeli Munkapárt egy esetleges új közös kormánykoalíció jegyében, közölte vasárnap egy munkapárti vezető.

„Elviekben befejeztük a politikai megbeszéléseket, de hosszú út vezet még odáig, hogy belépjünk a kormányba” – nyilatkozott a közszolgálati rádióban Benjamin Ben Eliezer parlamenti képviselő, volt védelmi miniszter, a munkapárt korábbi elnöke. A feltételek egyikeként említette, hogy pártjának beleszólása legyen a jövő évi költségvetésbe, még mielőtt azt a kneszet elé terjesztik.

A Jediót Ahronót című lap vasárnapi számában ismertette azt az elvi-politikai programot, amelyben a két párt megállapodott. A tízpontos tervezet szerint Izraelnek jövő márciustól az év végéig ki kell ürítenie a Gázai övezetben lévő zsidó telepeket és Ciszjodánia északi részén négy elszigetelt telepet, valamint minden olyan (az izraeli hatóságok engedélye nélkül létesült) vadtelepet, amely Ariel Saron kormányfő 2001. márciusi hatalomra jutása óta épült.

Comments are closed.