Forrás: NOL

Újabb ENSZ-segélyezők távoznak Gázából

Hírösszefoglalónk, 2004. augusztus 5. 00:00

Álarcos palesztin fegyveresek a ciszjordániai Nabluszban

Biztonsági okokból kivonja személyzete nagy részét az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete, az UNRWA a Gázai övezetből, miután Izrael folytatja az egy hónapja tartó behatolásokat az övezet északi részében – közölte tegnap egy szóvivő. A Gázai övezetben élő palesztin menekültről gondoskodó UNRWA tudatta: a múlt hónapban kivont 20 munkatársa után most újabb 19 hagyja el az övezetet, csupán kilencen maradnak.

Izraeli harckocsik egy hónapja tartják zárlat alatt Bét Hanunt. Tegnapra virradóra az izraeli hadsereg újabb akciót indított egy határ menti város közelében lévő palesztin rakétaegység felszámolására. (A palesztinok saját gyártású, Kasszam típusú rakétákkal gyakorta támadják a határvonalon túli várost, Sderotot.) Az izraeliek behatoltak Dzsabalija menekülttáborba, miután a Hamasz radikális palesztin szervezet fegyveresei újabb rakétatámadásokkal fenyegetőztek.

Lapzártánkkor jelentette a Reuters, hogy egy izraeli helikopter két rakétát is kilőtt a menekülttábor környékére, ahol a harckocsikkal biztosított hadművelet folytatódott a palesztin ellenállók rakétatámadásainak felszámolására. Az első rakéta a palesztin fegyveresek egyik csoportját célozta, de eddig nem érkezett hír halálos áldozatról vagy sebesültekről.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.