Forrás: Magyar HírlapAz SZDSZ és a „bizonytalan nemi identitás”

A katolikus egyház és a vallásos érzületű emberek elleni támadás a vatikáni körlevelet bíráló SZDSZ-es nyilatkozat, amellyel a szabad demokraták el akarják terelni a figyelmet a párt körül kirobbant botrányokról – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Harrach Péterrel, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnökével tartott közös szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Harrach PéterA július 29-én Joseph Ratzinger bíboros vezetésével működő zsinati kongregáció által kiadott 37 oldalas körlevél a nemek biológiai jelentősége mellett foglal állást és úgy ítéli meg, hogy helytelen az a folyamat, hogy az egyének szabadon megválaszthatják nemüket, mondta Latorcai János, a KDNP és az MKDSZ országos választmányának elnöke a szerdai sajtótájékoztatón.

A levél arra bátorít – a nemek sajátosságából fakadóan – hogy a nők úgy válnak a társadalomban egyenrangúvá és meghatározóvá, hogy közben a családban nekik juttatott biológiai szerepüket betöltik, azaz vállalják az anyaságot és emellett tudnak eredményt elérni a társadalomban.

A politikus elmondta: a Vatikán püspökökhöz szóló, hivatalosan múlt szombaton közzétettet körlevele a nők társadalomban és az egyházban betöltött szerepével foglalkozik. A dokumentum szembeszáll azokkal a törekvésekkel, amelyek kisebbíteni igyekeznek a nemek közötti különbségeket.

Az SZDSZ nyilatkozatuk visszavonására kéri a konzervatív politikusokat

Semjén Zsolt és Harrach Péter jobboldali politikusok mai sajtótájékoztatójukon olyan hangot ütöttek meg, amely méltatlan felelős közéleti szereplőkhöz, s szokatlan a magyar demokrácia tizennégy éves történetében.

Az ilyen stílusban folytatott vitában az SZDSZ, a magyar liberális párt nem vesz részt. Az SZDSZ csak sajnálni tudja, hogy a konzervatív oldalon ez a hangnem elfogadott. Ugyanakkor mélységesen felháborítónak tartjuk azt, ahogyan a két említett személy a liberális szavazókról és a liberálisokról nyilatkozott.

A két „keresztény” politikus többek között „narkósnak” és „szexuálisan furcsának” nevezte a liberális szavazókat, és „SZDSZ-es körök bizonytalan nemi identitásáról” beszélt. A magyar liberálisok és a több százezer liberális szavazó nevében az SZDSZ ezennel felszólítja az említett politikusokat: vonják vissza állításaikat és kérjenek bocsánatot az SZDSZ szavazóitól! Ellenkező esetben az SZDSZ jogi lépéseket fog tenni a nevezett politikusok ellen.A körlevél szerzői különösen az egyesült államokbeli feminizmust támadják, amelynek felfogása szerint a férfi és a nő közötti különbséget nem a nem, hanem a kulturális identitás határozza meg.

A kereszténydemokrata politika kinyilvánította, hogy ebben a kérdésben a kétezer éve megjelent értékrendhez tartja magát, és a zsidó-keresztény kultúra emberképe az, amelyet képvisel. Így a vatikáni megnyilatkozás ebben az értelemben új elemet nem tartalmaz: a nő legyen nő, a férfi legyen férfi – mondta Harrach Péter.

Az MKDSZ elnöke rámutatott: a liberalizmus emberképe a hagyományossal szemben a társadalmi devianciákat is díjazza. Felhívta a figyelmet arra, hogy az SZDSZ kedden közleményben adott hangot aggodalmának amiatt, hogy a „katolikus egyház újabb és újabb társadalmi kérdésekben fejti ki egyre konzervatívabb véleményét”.

Az SZDSZ közleményében azt írta, hogy a Vatikán a női esélyegyenlőség alapvető gondolatát kérdőjelezte meg, szembeszállt a nemek közötti különbségeket csökkentő törekvésekkel.

Szexuális furcsaságok, narkósok és extrém szekták

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, fideszes képviselő rámutatott arra, hogy az SZDSZ azért támadt újból a katolikus egyház ellen, mert el akarja terelni a figyelmet a párthoz köthető botrányokról, az óvodai számítógépekről, Demszky Gábor főpolgármester horvátországi villájáról és Wekler Ferenc országgyűlési alelnök agrártámogatásáról.

A Szabad Demokraták Szövetsége olyan csoportokat célzott meg szavazóbázisként, akik szexuális furcsaságokat produkálnak, narkósokat és extrém szektákat – jelentette ki a politikus.

Bizonyos SZDSZ-es körök bizonytalan nemi identitásukból próbálnak politikai ideológiát csinálni – tette hozzá.

fideszfrakcio.hu

©

Comments are closed.