Forrás: NOL

Néptánctalálkozó Szegeden

MTI – Jelentés, 2004. augusztus 4. 00:00

Portugál, szabadkai, bunyevác és izraeli együttesek bemutatkozó táncaival vette kezdetét kedden a szegedi Dugonics téren a 15. nemzetközi néptánctalálkozó; az újszegedi strandon pedig román és romániai magyar csoportok szórakoztatták a közönséget. A Dugonics téren egyre több járókelőt késztetett megállásra a zene és a tánc, a portugál táncosok a nézők közül is megforgattak kicsit és nagyot. Az izraeli csoport 10-14 éves lányokból és fiúkból áll, fergeteges vallási táncukat végig tapssal kísérte a közönség. Szeged hagyományos néptánctalálkozóján az idén öt ország – Magyarországon kívül Románia, Portugália, Izrael, valamint Szerbia és Montenegró – 250 táncosa és 40 zenésze ad ízelítőt nemzete folklórjából – mondta Habina Péter szervező az MTI-nek.

A vasárnap záruló program kiemelkedő eseménye volt kedd este a házigazda Szeged Táncegyüttes székházának udvarán felállított szabadtéri színpad ünnepélyes avatása, a ‘terhelési próbát’ természetesen a táncosok és a zenészek végezték. A következő napokon délelőtt ugyancsak a Dugonics téren és az újszegedi strandon lépnek fel az együttesek, délutánonként pedig Csongrád megye több településén mutatkoznak be.

A nagyszabású gálaműsort vasárnap este tartják a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol minden együttes a legszínvonalasabb produkciójával lép színpadra – mondta Habina Péter.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.