Forrás: NOL

Merényletsorozat Taskentban

Munkatársunktól, 2004. július 30. 14:52

Öngyilkos merényletet hajtottak végre pénteken Izrael és az Egyesült Államok taskenti nagykövetsége ellen, s robbanás történt az üzbég főügyészség épületénél is.

A támadásokban legkevesebb három ember vesztette életét: az izraeli nagykövetségnél két rendőr, az amerikai nagykövetségnél pedig az öngyilkos merénylő életét oltotta ki a robbanás, valamint megsérült egy biztonsági őr. A feltételezett második ‘öngyilkos’ merénylő sorsa nem ismert.

Az áldozatok között nincsenek sem izraeli, sem amerikai nagykövetségi alkalmazottak. Izraeli misszió munkatársai biztonságban vannak – jelentette az izraeli rádió az izraeli nagykövetre hivatkozva. A nagykövetségek körzetét felfegyverzett üzbég katonák zárták le.

Egy harmadik robbanás is történt az üzbég fővárosban: a főügyészség épületénél öt személy sebesült meg, de egyes jelentések szerint halottja is volt ennek a robbantásnak.

A pénteki támadások hátterében az állhat, hogy az üzbég fővárosban ezen a héten kezdődött meg a pere annak tizenöt személynek, akik az év elején részt vettek a 47 ember halálát okozó merényletsorozatban.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.