Forrás: Magyar HírlapÖngyilkosokkal nem lehet háborút nyerni

Mit tesz az a falusi gazda, akinek földjére bemászkálnak idegenek, megdézsmálják a termést és elhajtják a jószágot? Kerítést épít földje köré, esetleg még villanypásztort is telepít. A gazdag emberek luxusbirtokaik és luxuskastélyaik köré falakat emeltetnek elektronikus jelzőberendezésekkel felszerelve. A gazemberek elleni ilyen védekezési módszereket az emberek magától értetődőnek találják. Még soha nem hallottam, hogy bárki is tiltakozott volna az ellen, hogy egy milliomos erődítményszerűen kiképzett falakkal vetette körbe birtokát. De menjünk még messzebbre, a távoli múltba. A kínaiak falat építettek az északi határ mentén, mert megunták azt, hogy a hunok állandóan betörtek hozzájuk és fosztogattak. Ez az úgynevezett kínai nagy fal ma is áll, kibírta az évszázadokat.

Hozzá képest az a fal, amit most az izraeliek építenek – smafu. Az izraeliek egyszerűen megunták azt, hogy palesztinok átmászkálnak Izraelbe, öngyilkos merényleteket követnek el, és robbantgatnak meg lövöldöznek. Sok ártatlan zsidó ember esik áldozatául a palesztinok által elkövetett terrorcselekményeknek. Védekezésül építik tehát a falat. Gondolom, lesznek a falon kapuk is, ahol majd át lehet járni, de csak alapos ellenőrzés után, így mind a gyanús alakokat, mind a robbanó- és lőszert vivő egyéneket ki tudják emelni a sorból. A fal ellen persze a világ tiltakozik (mintha bárkinek is bármi köze lenne hozzá). Élen a szemforgató politikusokkal, akik luxusvilláikat és birtokaikat fallal veszik körül, élen persze az ENSZ-főtitkárral is. Az ügyben farizeus felszólalások hangzanak el mind az ENSZ-ben, mind az EU-parlamentben, jóllehet a felszólaló politikusok belül azért érzik, hogy a zsidóknak igazuk van.

A palesztin vezetők, akik a halálba kergetik fanatikus híveiket, nem tanultak Japán második világháborús tragédiájából. Japánban százszámra képezték ki és vetették harcba az öngyilkos kamikaze pilótákat. Semmire sem mentek vele. Elsüllyesztettek néhány amerikai hadihajót, meghaltak a tennóért (a császárért), azután simán elveszítették a háborút. Öngyilkos katonákkal nem lehet háborút nyerni. Végül is a zsidók ennek a falnak a felépítésével igen humánusan járnak el, aminek eredménye abban mutatkozik meg, hogy remélhetően a palesztinok által elkövetett merényletek száma minimálisra csökken.

Ferenczi József

mérnök, Budapest

©

Comments are closed.