Forrás: NOL

Vastag margó

Munkatársunktól, 2004. július 28. 00:00

Kapolcson a katolikus templomban délután hatkor a Zene Mindenkié Egyesület szervezésében a Parafónia Zenekar lép fel. Az egyesület azzal a céllal alakult, hogy megismertesse a muzsikálás örömével az értelmileg sérült fiatalokat. A hagyományos kottafejek helyett színes körök jelzik a hangokat.

Taliándörögdön a Lőtéren a Veszprém Klezmer Band koncertezik délután 6-tól. Az együttes Kelet-Európa zsidó dallamainak felkutatását és bemutatását tervezi.

A monostorapáti Guzsalyasban délután 4-től a Szivárvány Bábszínház Tündérszép Ilonát és Árgyélus királyfit játssza. 5-től Sólyom Tamás Az eltűnt hangok meséjét adja elő. A meséből az ovisok megtudhatják, mi a metronóm, hogy működik a furulya, hogyan kell az ütőhangszereken játszani.

Az öcsi Közösségi Házban délután 1-től Marton Szabolcs tart előadást a középkori Magyarország szeszfogyasztási szokásairól. Délután 3-tól Mécses az ablakban – mozgó árnyak címmel cigány tematikájú filmeket vetítenek. Este 6-tól a szegedi Láthatatlan Színház mutatkozik be. Az előadások során minden ‘néző’ egyénileg élhet át egy-egy, az életből kiragadott szituációt. A ‘néző’ körülbelül tíz percet tölt egy külső zajoktól elzárt térben. A kőfejtőben este 11 órakor a Kispál és a Borz koncertezik.

A pulai templomban délután 4 órától a Szegedi Fagott Trió koncertezik. Az együttes 2003-ban ünnepelte alakulásának 10. évfordulóját. A faluházban délután 4-től a Globe Színházról beszélgethetünk Tim Carollal, a londoni The Globe Theatre főrendezőjével.

A vigántpetendi katolikus templomban barokk zeneszerzőnők műveit hallgathatjuk meg 18 órától.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.