Forrás: Hírtv

Izraelben több mint százezren élőláncot alkotva tiltakoztak Ariel Saron gázai kivonulási terve ellen

Dátum: 2004. Jul. 26., Monday, 09:42

Rovat Külföld

Az izraeli miniszterelnök azt tervezi, hogy 2005 végére a Gázai övezet valamennyi zsidó telepét, összesen 21 tábort felszámol, és emellett kivonja a katonaságot is. A rendőrség közlése szerint 130 ezren, a szervezők állítása szerint 200 ezren sorakoztak fel a Gázai-övezet és a jeruzsálemi Nyugati Fal között, hogy tiltakozzanak Ariel Saron egyoldalú kivonulási terve ellen.

A rendőrség Jeruzsálem térségében egy 8 kilométeres szakaszon – biztonsági okokra hivatkozva – nem tette lehetővé az élőlánc megalkotását, de a légifelvételek tanúsága szerint máshol is voltak üres szakaszok.

Az izraeliek többsége támogatja az elképzelést, a kisebb jobboldali és vallásos pártok, a Likud kormánypárt egyes politikusai és a telepesek ugyanakkor úgy érvelnek: a kivonulás nem más, mint a palesztin terror megjutalmazása.

A Gázai-övezetben egymillió háromszázezer palesztin él 8000 zsidó telepessel szemben. Megvédésük egyre nehezebb és költségesebb feladatot jelent a hadsereg számára, amit mutat a vasárnap esti támadás is. Palesztinok rakétatámadást intéztek Gush Katif telep ellen megsebesítve hat embert, egyet közölük súlyosan.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=26224

Comments are closed.