Forrás: NOL

Szegedi Thealter

Deli Mónika, 2004. július 17. 00:00

HólyagcirkuszKép: Horváth Dávid

Ha valami kevéssé megszokottra vágyunk, akkor a mától kilenc napig tartó XIV. szegedi Thealter International, Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója jó választásnak ígérkezik. Egyszerre két eseménynek lehet részese a látogató, hiszen a szabad színházak találkozójához csatlakozva a X. Alternatív Színházi Szemle is.

Az idén öt ország huszonkét társulata áll színpadra. A magyar csoportok mellett lengyel, cseh, német, orosz és montenegrói alternatív színházak játszanak Szegeden. S bár nehéz szemezgetni a programból, mi megpróbáljuk: kedd este 6-kor a régi zsinagógában a Hólyagcirkusz produkciója látható Szemétre a vénasszonnyal! címmel. A JATE Klubban csütörtök este 10-kor Urbán András Társulata a Csáth Géza naplói nyomán készült 0,1 mg című előadást mutatják be. A szintén visszajáró Artus csoport Retinájához péntek estére huszonöt méteres színpadot állítanak fel a zsidó templom melletti iskola udvarán.

A fesztivál kísérőprogramjai Szeged számos helyére beveszik magukat. Fotóművészek tánc- és színházi témájú képei alatt kortyolható a kávé egyes kávéházakban – például a Bécsiben, a Grand Caféban, az Átrium Music Caféban és a Wagner Teaházban. A Thealter kiemelt kiállításának a Szent István téri víztorony ad he-lyet. Korniss Péter Volt egyszer egy (25.) Színház című tárlatának fotói az 1970-es évek egyik legprogresszívebb magyarországi színtársulatának állítanak emléket.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.