Index

július 13. 12:52

[MTI]

A Ciszjordánia és Izrael határán húzódó biztonsági fal új nyomvonalán dolgoznak Izraelben, hogy csökkentsék a palesztinoknak okozott nehézségeket – jelentették izraeli biztonsági források kedden.

A fal nyomvonalának módosítását az izraeli legfelsőbb bíróság rendelte el június végén, míg a hágai Nemzetközi Bíróság a fal teljes lebontására szólította fel Izraelt. Ariel Saron miniszterelnök e határozatot elutasítva az építkezés folytatására adott utasítást vasárnap.

A kormányfő jelezte, hogy a fal építése a legfelsőbb bíróság június 30-i állásfoglalásának megfelelően folytatódik. A Jeruzsálem közelében épített 40 kilométeres szakaszból 32 kilométernyit új nyomvonalra kell áthelyezni, mondta ki a bíróság.

A palesztinok támadásainak megakadályozását célzó, 685 kilométer hosszúságúra tervezett tömör falból, árkokból és szögesdrótból álló kerítés egynegyede készült el eddig.

Az új nyomvonal terveit várhatóan csütörtökön adják át a védelmi minisztériumnak, közölték a névtelenséget kérő biztonsági források.

Comments are closed.