Hírtv

2004. júl. 13., 07:54

Közös kormányzásra kérte fel Ariel Saron izraeli kormányfő Simon Perezt, a legnagyobb ellenzéki erő, az Izraeli Munkapárt vezérét. A két vezető politikus megegyezett a Gázai övezetből való kivonulás meggyorsításáról. A Likudon belül jelentős az ellenállás mind Saron kivonulási tervével, mind nagykoalíciós elképzelésével szemben.

A miniszterelnök figyelmeztette a kormányzó Likud párt tagjait, hogy nincs más lehetőség. Ariel Saron és Simon Perez tárgyalásokat kezdett a kormányfő rezidenciáján. Saron felkérte a tekintélyes veterán ellenzéki politikust: csatlakozzék az általa vezetett meggyengült koalícióhoz és kezdjenek azonnal tárgyalásokat az Izraeli Munkapárt kormányra lépéséről.

Az Izraeli Munkapárt vezére elfogadta Saron felkérését a közös kormányzásra. Simon Perez a munkapárti törvényhozóknak elmondta: tárgyalni kell Saronnal. Ki kell vonulnunk a Gázai övezetből és fel kell adnunk az ottani telepeket. Peresz hozzátette: a formális koalíciós tárgyalások előtt a Munkapárt vezetése szavazni fog a javaslatról.

Comments are closed.