Index

július 5. 6:17

[MTI]

Izraeli helikopterek vasárnap este három alkalommal támadtak rakétákkal Gáza városra és környékére, míg Ariel Saron kormányfő a kabinet ülésén a palesztin és izraeli területeket elválasztó biztonsági kerítés építésének gyorsítását sürgette az izraeli igazságszolgáltatás által nem vitatott szakaszokon.

Az izraeli légierő Apache típusú helikopterei először a Gázától északra fekvő Dzsabalíja menekülttáborban támadtak egy öntőműhelyt. A támadás során kórházi források szerint négyen sebesültek meg. Röviddel ezután az izraeli helikopterek Gáza Zejtun negyedében lévő fémfeldolgozó műhelyre lőttek ki rakétákat, itt két személy sebesült meg. A harmadik támadás célpontja a Gázától délre fekvő Nuszeirat menekülttáborban lévő fémfeldolgozó műhely volt. Palesztin biztonsági források viszont úgy tájékoztattak, hogy a támadások során senki sem sebesült meg, de az épületekben jelentős károk keletkeztek.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a légierő dzsabalíjai és zejtuni támadásainak célpontjai fegyvergyártó műhelyek voltak, amelyeket „a Hamász és más terrorista szervezetek használták különböző fegyverek, közöttük Kasszám rakéták előállítására”.

Comments are closed.