Forrás: Hírtv

Izraeli helikopterek támadták Gázát és környékét

Dátum: 2004. Jul. 05., Monday, 09:32

Rovat Külföld

Izraeli helikopterek három bevetésben támadták rakétákkal Gázát és környékét. A légierő akciójában kórházi források szerint hatan sebesültek meg. A Gázai övezetben lévő rafahi menekülttáborban izraeli katonák agyonlőttek egy palesztin férfit.

Az izraeli légierő Apache típusú helikopterei először a Gázától északra fekvő Dzsabalíja menekülttáborban támadtak egy öntőműhelyt, majd Gáza Zejtun negyedében, valamint a Gázától délre fekvő Nuszeirat menekülttáborban lévő fémfeldolgozó üzemre csapódtak be rakéták. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a bevetés célpontjai fegyvergyártó üzemek voltak, amelyeket ‘a Hamász és más terrorista szervezetek használták különböző fegyverek, közöttük Kasszám rakéták előállítására’.

Az izraeli miniszterelnök a kabinet vasárnapi ülésén a palesztin és izraeli területeket elválasztó biztonsági kerítés építésének gyorsítását sürgette. Ariel Saron szerint a legfelsőbb bíróság határozata, amely a nyomvonal megváltozatását követeli a felépítéséhez való jog megkérdőjelezése nélkül, erősíti a zsidó állam álláspontját.

A hágai Nemzetközi Bíróság várhatóan pénteken foglal állást a fal jogosságáról. Izrael az öngyilkos merénylők beszivárgásának megakadályozásával indokolja a palesztinok által ‘apartheid falnak’ minősített építményt.

Vasárnap éjjel, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai egy izraeli halálos áldozatot követelő támadása után, izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint a Gáza övezetben található rafahi menekülttáborban. A 28 éves férfi halálával 4152-re emelkedett az áldozatok száma a palesztin felkelés kezdete óta. A 2000 szeptemberében indult intifádában az erőszak több mint 3100 palesztin és 920 izraeli életet követelt.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=24889

Comments are closed.