Nincs összefüggésben az izraeli államfő budapesti látogatásával az, hogy őrizetbe vettek egy palesztin származású magyar állampolgárt terrorfenyegetés előkészítése bűntett megalapozott gyanúja miatt – közölte Salgó László országos rendőrfőkapitány. A tervezett merényletnek nem volt meghatározott időpontja és célszemélye sem. Kedden egy 42 éves, Budapesten élő, palesztin származású magyar állampolgárt vettek őrizetbe, aki fogorvosként dolgozik és a Bartók Béla úti iszlám közösség aktív tagja és imámja.

A rendőrség a Nemzetbiztonsági Hivataltól kapott a bűncselekmény előkészítésére vonatkozó információkat. A gyanú szerint a fogorvos tavaly novemberben egy ismerősétől ajánlatot kért robbanóanyag beszerzésére, egy másiktól pedig azt kérte, hogy egy budapesti zsidó múzeumot robbantson fel.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy kedden a rendőrség egy, esetleg három embert vett őrizetbe, akik a délelőtt háromnapos, hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Móse Kacav ellen készültek robbantásos merényletre.

Forrás: politkaforum

Comments are closed.