Forrás: RTL Klub

Bevallotta bűnösségét egy atlantai bíróságon az a férfi, akit négy robbantással, a többi közt az 1996-os atlantai nyári olimpia alatt elkövetett merénylettel gyanúsítanak. Eric Rudolph pokolgépes robbantást követett el két abortuszklinika és egy melegbár ellen is. A merényletekben összesen ketten haltak meg és több mint 120-an megsebesültek.

„Eric Rudoph életének hátralevő részét ott tölti majd, ahová való, egy börtöncellába zárva. Ahol már senkinek sem árthat és reméljük, eztán többet gondol áldozataira!” – mondta David Nahmias, amerikai államügyész arról a férfiről, akit összesen négy robbantásos merénylettel gyanúsítanak.

A 38 éves Eric Rudolph 1996-ban pokolgépet robbantott Atlantában a nyári olimpiai játékok idején. Ezenkívül egy éjszakai melegbár és két abortuszklinika ellen is bombamerényletet követett el. Terrorakcióiban egy nő és egy rendőr meghalt, több mint 120 ember megsebesült.

Halálbüntetésének elkerülése érdekében vádalkut kötött és beismerő vallomást tett. Így tárgyalásán várhatóan négyszeres, tényleges életfogytiglan tartó börtönbüntetésre számíthat.

„Annyira büszkén beszélt a rémtetteiről a meghallgatáson. Ez okozta a legnagyobb fájdalmat!” – mondta Emily Lyons, aki korábban nővérként dolgozott az egyik abortuszklinikán, ahol a robbantásban részlegesen elvesztette látását.

Eric Rudolph a gyanú alapján korábban egy szélsőséges, antiszemita, abortuszellenes és meleggyűlölő szekta tagja volt. Robbantásos merényletei után 5 éven át bujkált az Appalache-hegység erdőségében. Végül egy élelmiszerbolt mögött vették őrizetbe, amikor éppen ennivalót guberált egy szemeteskukában.

Comments are closed.