Forrás: NOL

Az erőszak ellen tüntettek egy 14 éves kislány bestiális meggyilkolása ürügyén péntek este Kiskunlacházán helyiek, Gój Motorosok, magyar gárdisták. Az erőszak ellen demonstrálók egynémelyikénél a rendőrök gázsprayt, szúró-vágó eszközöket, viperát találtak, őket közveszély okozásának gyanúja miatt előállították. Ha már egyszer az erőszak ellen jöttek.

Ilyen is lehet egy békés demonstráció ma, Magyarországon, viperás, gázsprayes. Kiskunlacháza független polgármestere, Répás József meg – nyilván az esemény erőszakmentességének jegyében – azt mondta, hogy Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból. Sokat gondolkodhatott a megfogalmazáson, nehogy már jogvédők vagy egyszerűen csak jó ízlésű emberek egykönnyen lerasszistázhassák azt, ami rasszizmus, és a cigánybűnözés már megszokott kategóriáját ezért roma erőszakra píszízte át, csak hogy azért mégiscsak nevezzük néven a dolgokat, persze. A tettes ismeretlen. A rendőrség nyomoz. Nincs sok lehetőség.

1.: A tettes cigány és 1/a) a polgármester tudja, hogy cigány a tettes, ergo: ismeri. 2. A tettes nem cigány, de 2/a), a polgármester annak tartja, vagyis ismeri, de talán nem egészen jól. 3. Kiskunlacháza polgármestere nem ismeri a tettest, csak a település cigányait, vagy 3/a) Répás József ismeri a település lakóit, és épp ezért azt gondolja, hogy a tettes csak valamelyik cigány lehet, esetleg 3/b) ismeri a település lakosait, és megvan róluk a véleménye, ezért gondolja úgy, hogy más településen élők nem követhették el ezt a bestiális gyilkosságot. Bár ez utóbbi eshetőséget zárjuk ki, mert ha ilyen emberek élnének Kiskunlacházán, hogyan is választhattak volna az önkormányzat élére egy ilyen remek embert, mint ő. A 4. lehetőség, hogy Répás József rasszista.

Kinek-kinek, amelyik tetszik.

HIRDETÉS

Kiskunlacházán, mint annyi más településen, ahogy arra a polgármester is rámutatott, gyakori a betörés és a lopás, ezért az idős emberek félnek otthonaikban. Egész bizonyosan vannak ott is olyan cigányok – már ha el lehet fogadni, hogy csak cigányok lehetnek azok -, akik rákényszerülnek a lopásra, de ebből nem következik, hogy gyilkolnak is. És mint a településeken általában, itt is csak egy-két családról van szó, amely mérgezi a közéletet.

Meg néhány helyi potentátról, akinek már a levegővétele is mérgezett. Azokról van szó, akik magukhoz seregeltetik a „cigánybűnözés” ellen hadat hirdető gárdistákat, a félelemkeltésre szerveződött Gój Motorosokat, és nem azért, hogy így emlékezzenek a kislányra, hanem hogy így emlékeztessék a cigányokat arra, hol is a helyük, takarodjanak vissza a putrijaikba, a gyerekeiket vigyék más iskolába, és a legegyszerűbb, ha elmennek oda, ahová akarnak. Hátha egyszer elüldözi őket a félelem.

Elég egyszerű képlet, és mint az egyszerű képletekre általában, választást lehet alapozni rá, úgyhogy Répás József esélyei jónak mutatkoznak két év múlva. A cigányokat az önkormányzat nem tekinti saját lakosainak. A kislányt a saját halottjának nyilváníttatta. Az erőszak elleni megmozduláson több mint háromezren gyűltek össze. Fáklyával vonultak, egynémelyek fegyverrel. A gyűlölet szisszen, mint a kicsapott vipera.

Comments are closed.