Forrás: Velvet

A színésznő, aki pár hete rasszizmussal vádolta meg Hollywoodot, Jay Leno műsorában viccesnek szánt megjegyzést tett eltorzított képmására. Úgy vélte, hogy nagy orrával leginkább zsidó unokatestvérére hasonlít. Csakhogy senki nem nevetett. Berry azóta nem győz magyarázkodni és bocsánatot kérni.

A várandós színésznő Jay Leno beszélgetős műsorában szólta el magát. Berry, akit legújabb filmje, a Things We Lost in the Fire miatt hívtak meg, az interjú közben különböző képeket mutogatott magáról, melyeket egy olyan számítógépes programmal készített, mely eltorzítja az ember vonásait. „Ha valami miatt nincs jó kedvem, akkor ezzel vidítom fel magam.” Az első vicces fotót – melyen óriási orral látható – eképpen kommentálta a celeb: „Nem is tudom, ezen úgy nézek ki, mint a zsidó unokatestvérem.” A közönség azonban nem díjazta a humort, és a csendet a házigazda, Jay Leno törte meg. „Örülök, hogy te mondtad ki, és nem én.” Berry persze azonnal kapcsolt. „Istenem, most tettem tönkre a karrierem!”

Szégyellje magát!

Az ominózus mondat természetesen nem került adásba: a zsidó szót kivágták, az utána következő csendet műnevetéssel lekeverték, csak Jay Leno hozzászólása maradt benne a műsorban – adta hírül az E!Online. „Ha nagyon figyelmesen megnézik a felvételt, akkor lehet látni, ahogy Halle kimondja azt, hogy zsidó, igaz, nem hallatszik. Az NBC megmentette a hátsóját. Ms. Berry-nek tudnia kellene, hogy mennyire hihetetlenül illetlen dolgot mondott. Szégyellje magát!„ – olvasható az egyik néző nyilatkozata a Daily Mail oldalán.

Bocsika

A várandós sztár azóta kétségbeesetten igyekszik menteni a menthetőt, és nem győz bocsánatot kérni. Azt is bevallotta, ő maga kérte, hogy vágják ki az adásból a megjegyzést: „Senkit nem akartam megbántani. Mivel a műsor után rájöttem, hogy ez a mondat meglehetősen sértő lehet egyesek számára, ezért arra kértem Jayt, hogy vegye ki és ő ezt meg is tette.” Berry azt is elmesélte, hogyan jött ez a megjegyzés. „Van három zsidó származású lány, akik nekem dolgoznak. A műsor előtt átnéztük a képeket, hogy melyik néz ki a legviccesebben. Az egyikük azt mondta, hogy azon a képen úgy nézek ki, mint a saját zsidó unokatesóm, és mivel ez a megjegyzés még élénken élt bennem, ezért kiszaladt a számon. Senkit sem akartam megbántani, vagy megsérteni. Egy vicces kis jelenetnek szántuk. Nagyon sajnálom, és elnézést kérek.”

Rasszizmus Hollywoodban

Berry számára különösen azért kényelmetlen ez a hiba, mert pár héttel ezelőtt épp ő volt leginkább felháborodva azon, hogy Hollywood még mindig rasszista, és neki bőrszíne miatt még mindig meg kell küzdenie minden egyes szerepért. Persze nem ő az egyetlen híresség, aki egy antiszemita megjegyzés miatt került bajba. Mel Gibson, akit idén a legbefolyásosabb keresztény sztárnak választottak meg, tavaly az őt letartóztató rendőrök származását firtatta politikailag nem túl korrekt módon. A színész – kolléganőjéhez hasonlóan – elnézést kért az érintettektől.

Comments are closed.