Radnóti-est – közönségtalálkozóval

 

Forrás: kultura.hu

Közönségtalálkozót tart a Radnóti Színház vasárnap Bálint András Radnóti-estjét követően. A találkozón az érdeklődők Bálint Andrással és Ferencz Győző irodalomtörténésszel beszélgethetnek Radnótiról és az előadás kapcsán felvetődő kérdésekről: identitáskeresésről, származásról, vallásról és hitről.

(MTI) – A Deák Krisztina rendezte, Radnóti címmel látható produkcióban Bálint András előadásában Radnóti Miklós versei mellett a költő és felesége, Gyarmati Fanni naplójából, leveleiből is elhangzanak részletek.

Bálint András első Radnóti-estjét több mint húsz évvel ezelőtt tűzte műsorra a teátrum, a színész azóta számos más költő, író életművéből készített előadást. A színészt ezúttal Ferencz Győző Radnótiról szóló könyve is inspirálta, amelyben új dokumentumok, naplórészletek jelentek meg. A legerősebb érv azonban a belső késztetés volt arra, hogy Radnóti Miklóssal foglalkozzon – mondta.

Bálint András Radnóti költészetében ezúttal azt keresi, ami magyarságtudatáról, zsidóságáról és katolicizmusáról szól, és beszél a saját családjáról, gyökereiről is. Elmond néhány személyes történetet gyerekkoráról és saját identitáskereséséről – olvasható a színház ajánlójában.

A színész a közönséget is bevonja a játékba, közös versmondásra ösztönözve nézőit. Az előadás szövegkönyve a színház honlapján olvasható.

Comments are closed.

Comments are closed.